martak123456 Napisano 1 marca 2017 Udostępnij Napisano 1 marca 2017 Cześć,Chciałam zapytać czy ktokolwiek z Was spotkał się z takim problemem przy okazji użytkowania gramofonu pół automatycznego:Puszczam płytę od początku, ręcznie uruchamiam ramię na poziomie początku płyty, klikam start i spuszczam wajhę. Od jakiegoś czasu zaobserwowałam, że ramie nie dosięga płyty i wraca do pozycji wyjściowej. Bez problemu mogę uruchomić płytę od innego fragmentu płyty, ale nie od początku. Wczoraj kilka razy wracało z powrotem, ale za chwilę już udało mi się odtworzyć płytę od początku.Kilka tygodni temu puszczając płytę od początku było zdecydowanie obniżone tempo pierwszego utworu tak, jakby talerz zwolnił obroty.Czy wiecie może co może być przyczyną? Czy jest to usterka, którą niezwłocznie trzeba zając się w serwisie czy byłabym ewentualnie w stanie sama coś pokombinować przy odpowiednich "tutorialach"?Będę wdzięczna za pomoc!Pozdrawiam,Marta Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chilli Napisano 3 marca 2017 Udostępnij Napisano 3 marca 2017 To po koleji - zobacz czy winda nie jest przypadkiem skrzywiona. Jeśli jest ok, to kilka razy opuść i podnieś ramię a potem ustaw na początku płyty i sprawdź czy działa. Rozumiem, że przeciwwagi nikt nie ruszał. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts