Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
WITAM, chcę w swoim sprzęcie( kino denon ampplituner denon DENON AVR-1708 i głośniki whorfeedale) podłączyć osobno wysokie i niskie tony. w głośnikach mam możliwość posłączenia 4 przewodów i już to zrobiłem. Ale teraz mam problem z podłączeniem tego do amplitunera. jak podłączyć to tak by działało to prawidłowo? jak skonfigurować to w MENU. Czy należy to podłączyć pod 2 strefy dzwiękowe A i B ? czy jeszcze jakoś inaczej?

HELP

Napisano (edytowany)
Musisz podlaczyc pod A i B(np niskie pod A a wysokie pod B), a w amplitunerze musisz ustawic A+B, ja we wzmaku mam pokretlo od wybierania sekcji, nie wiem jak jest u Ciebie, podobno takie ustawienie przynosi skutek przy naprawde hi-endowym sprzecie a w tanszych koknstrukcjach to jest tylko marnowanie kasy na kabel, btw chyba nie masz 2 medzianych zyl w silikonie:>? jesli chcesz wiedziec wiecej poszukaj w necie o "bi-wire" Edytowano przez RoRo
Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma potrzeby go cytować...
Napisano
Witam.W amplitunerach Denona A i B służą do głośników efektowych więc nie będziesz tam podłączal frontów.Mówiąc krótko weż dwa kable (do jednej kolumny)jednakowej długosci.Od strony kolumny połącz każdy kabel osobno.Plus do plusa a minus do minusa.Z drugiej strony,od ampli złącz te kable razem tak żebyś miał dwie końcówki +i-.I tak podłącz do amplitunera.Reasumując od strony głosnika 4 końcówki a z drugiej strony 2.W Twoim ampli to jedyne połączenie aby uzyskać Bi-wire.Pozdrawiam