tomaszek123 Napisano 8 kwietnia 2017 Napisano 8 kwietnia 2017 Witam już jakiś czas planuje zakupić jakiś wzmacniacz żeby w końcu poczuć tą jakość, obecnie słucham na głosnikach komputerowych+wieża grundika jakaś stara i czas to zmienić Przestrzeń na jakiej będą hulać to 20m2, zależy mi żeby czysto grały zastanawiałem się nad yamaha pianocraft e600 mk2 i do tego jakieś monitory dokupić albo jakiegoś denona pma tylko sam nie wiem na co mam zwrócić uwagę, mógłby mi ktoś bardziej doświadczony doradzić co by zakupić oczywiście mowa tu o sprzęcie używanym do 700 zł, muzyka jaka lata po membranach to głownie house+hip hop. Proszę was chłopaki wspomóżcie mnie co tu wybrać bo już sie tak napaliłem że nie mogę przestać o tym myśleć i spać mi to nie daje Odpisz, cytując
1Ender Napisano 8 kwietnia 2017 Napisano 8 kwietnia 2017 (edytowany) Grundig - robił bardzo dobre sprzęty, może kwestia dobrania odpowiednich kolumn, ustawienia zgodnie z zasadami akustyki. Wówczas całość przeznaczysz na kolumny. I po sprawie. 1. Zrób rysunek pokoju z pomiarami i zaznaczeniem gdzie chcesz ustawić kolumny. W takim pokoju mogą być zarówno monitory jak i małe podłogówki. 2. Opisz dokładnie jakiej muzyki słuchasz łącznie z nazwami wykonawców. 3. Napisz jakiego dźwięku oczekujesz, a jakiego nie lubisz. 4. Opisz dokładnie, podaj model tego Grundiga, napisz czy jest to tzw. combo w jednej obudowie, czy pojedyncze elementy, typu wzmacniacz/amplituner, odtwarzacz CD itd. Przy pojedynczych klockach podaj nazwy wszystkich. Do tego jakieś dobre kabelki i powinno być dobrze. Edytowano 8 kwietnia 2017 przez 1Ender Odpisz, cytując
tomaszek123 Napisano 8 kwietnia 2017 Autor Napisano 8 kwietnia 2017 (edytowany) 1. 2. głównie hip hop polski+zagraniczny francuski, niemiecki, hiszpański oraz amerykański do tego lubie posłuchać dobrego housa starych jak i nowych kawałków a czasem nawet zdarzy mi sie jakiegoś rocka&popa posłuchać ogólnie przemiał duży zależy co mi w ucho wpadnie. coś w tym stylu moja playlista 3. Lubie jak dźwięk jest wyraźny gdy słyszę wokal i muzykę, lubie też gdy jest trochę basu nie mówie tu o pierdolnięciu. Nie lubię mega mocnego basu, czego oczekuje? poprostu żeby grało lepiej niż mój obecny złom z którego jest taki pusty dźwięk. 4.Myślałem o jakimś pmie denonie 250-800 ale tak się zastanawiam bo chyba nie potrzebuje takiej mocy kierowałem się tym że czym sprzęt z wyższej pułki cenowej tym gra lepiej ale to chyba poprostu jest tak że pózniej to tylko więcej watów mają i można podpiąć mocniejsze kolumny, a ja żadnych imprezek nie będę urządzał więc sam nie wiem czy szukać 250,300 czy może 800 pma? Potrzebuje samego wzmacniacza gdyż muzyke dostarczam wyłącznie przez auxa. Myślałem jeszcze o jakimś amplitunerze ale tu też nie wiem na co patrzeć, ogólnie chciałbym na czasie kupić to wszystko. Dzięki kolego za chwile poświęconego mi czasu. Edytowano 8 kwietnia 2017 przez tomaszek123 Odpisz, cytując
1Ender Napisano 8 kwietnia 2017 Napisano 8 kwietnia 2017 Powoli, jaki jest ten Grundig - napisz wszystko o co prosiłem. Rozumiem, że muzykę słuchasz przy biurku. Takie ustawienie kolumn, które proponujesz to moim zdaniem trochę za wąsko. Czy pokój ma 4x5 m, czy 4x4m? Gdzie będzie miejsce odsłuchowe? Czytałeś coś o akustyce i rozmieszczeniu kolumn w pokoju odsłuchowym? Poczytaj. http://www.audiofanatyk.pl/podstawy-akustyki-i-rozmieszczania-glosnikow-stereo/ w tym temacie zestawy dookolne możesz pominąć. http://www.hifi.pl/porady/ustawienie-podstawy.php Odpisz, cytując
tomaszek123 Napisano 8 kwietnia 2017 Autor Napisano 8 kwietnia 2017 Mam grundiga jakiegoś starego performing art Sprzęt nie? :):) Tak raczej muzyki będę słuchać przy biurku pokój ma 4x4 mogę również kolumny ustawić za sobą tzn na przeciw biurka chyba ze masz lepszą propozycje. Gadałem własnie z kumplem który się tym zajmuje i doradził mi denona pma320a +kolumny canton najlepiej karat zobaczymy co znajdę myślicie że to będzie dobra opcja? Odpisz, cytując
1Ender Napisano 8 kwietnia 2017 Napisano 8 kwietnia 2017 W pokojach jaki masz stosuje się zazwyczaj ustawienie diagonalne. Czytałeś o akustyce? Odpisz, cytując
Recommended Posts