hugo75 Napisano 6 maja 2008 Udostępnij Napisano 6 maja 2008 Witam Proszę o pomoc jestem tu nowy.Kupiłem głosniki bose acustimass 16 sprowadzone ze stanów, po podłączeniu nie grał głośnik basowy choć podobno nie używane i zapakowane. Posiadam transformator 230V/110V 600w nie dawało mi to spokoju i rozkręciłem zestaw był spalony bezpiecznik wymieniłem i zagrało natomiast nie bardzo działa mi pokrętło LFE no i jak wyłącze zasilanie to nie widzę różnicy w grze pozostałych głośników oprócz basu czy to normalne zachowanie tego sprzętu, czy zasilanie potrzebne jest tylko do basu. Czy mogło cos zostać uszkodzony przy przepaleniu bezpiecznika? Miałem nadzieje że sprzęt będzie grał głośniej mam podpięty onkyo 605.Dziękuje za odpowiedzi.pozdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
melon Napisano 7 maja 2008 Udostępnij Napisano 7 maja 2008 Kupując maleństwa Bose niczego więcej poza super wyglądem nie należy oczekiwać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stanisława Napisano 11 maja 2008 Udostępnij Napisano 11 maja 2008 Cytat jak wyłącze zasilanie to nie widzę różnicy w grze pozostałych głośników oprócz basu czy to normalne zachowanie tego sprzętu, czy zasilanie potrzebne jest tylko do basu. Satelity podłączone masz do amplitunera Onkyo i on je zasila sygnałem. Subwoofer jest aktywny i tylko on potrzebuje zasilanie by mógł działać. Głośniki są małe i dużego ciśnienia z nich nie uzyskasz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hugo75 Napisano 14 maja 2008 Autor Udostępnij Napisano 14 maja 2008 Satelity owszem są podłączone ale przez sobwoofer i dopiero taśma z subwoofera idzie do onkyo więc myślę, że jest jakis cel takiego rozwiązania . Czyżby tylko zwrotnice w subwooferze są zabudowane? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stanisława Napisano 15 maja 2008 Udostępnij Napisano 15 maja 2008 Cytat taśma z subwoofera idzie do onkyo więc myślę, że jest jakis cel takiego rozwiązania . Do jakiego wyjścia w amplitunerze masz podłączony ststem z subwoofera?Jeżeli to jest tylko wyście Digital Out, to faktycznie subwoofer i pozostałe głośniki podłączone do niego zasilane są od wzmacniaczy które są w obudowie suba. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts