Gość Napisano 23 marca 2007 Udostępnij Napisano 23 marca 2007 posiadam cambridge audio azur 840a wzmacniacz oraz kolumny kef xq5 szukam kabli glosnikowych oraz interkonekta- czy moglby mi ktos doradzic jakie wybrac? Pytanie zadał: kynio, kyniojawor@vp.pl Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waldek Napisano 24 marca 2007 Udostępnij Napisano 24 marca 2007 Witam! Ogólnie przyjętą zasadą jest zakup okablowania za ok. 10% wartości zakupionego sprzętu, a twój nie owijając w bawełnę, troszkę kosztował. Najlepszym wyjściem w Twoim wypadku, przynajmniej ja bym tak zrobił, to "wypożyczenie" od dystrybutora/sprzedawcy powiedzmy trzech kompletów ( interkonekt + głośnikowy), dzień lub dwa urlopu i odsłuch! Przez wypożyczenie, miałem na myśli, pozostawienie zastawu w punkcie sprzedaży w równowartości gadżetów, sprzedawca powinien się zgodzić. W twoim przypadku kabel głośnikowy już konfekcjonowany, czyli w gotowych kawałkach. Nie kupuj kabli tylko dla tego że ktoś napiszę na jakimś forum że kupił kable i są świetne i w ogóle, najważniejsze co tobie się podoba, kupisz żle, i będziesz się "bujał" z kablami żeby je sprzedać , a ceny za jakie je kupiłeś już nie dostaniesz, tym bardziej w przypadku drogich kabli. Pozdrawiam i życzę miłego kupowania. P.S Powyżej wymieniony system zakupu działa w Gdyni, mam nadzieję że tak jest w całej Polsce. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolny Napisano 26 marca 2007 Udostępnij Napisano 26 marca 2007 Naprawdę sprzedawcy na to idą? Przecież każde podłączenie kabli zostawia ślad, potem nie da się tego "puścić" jako nówkę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waldek Napisano 26 marca 2007 Udostępnij Napisano 26 marca 2007 Ale można stosować jako pokazowe. Proponuje się dane kable, a reszta jak pisałem wcześniej. mają je zapakowane w takie ładne transparentne torby plastykowe, a potem przeceniają i sprzedają. Proste! Taki kabelek pociągnie kilkanaście innych za sobą, poza tym jest już wygrzany, a to plus. Miałem znajomego, który nie kupował nowych kolumn, chociaż stać go było na wydanie kilkudziesięciu tysięcy. Kupował tylko upatrzone od poważnych klientów, dlaczego? Bo były już wygrzane ! Niezły świr! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mixotic Napisano 5 sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 5 sierpnia 2009 Do Cambridge Audio generalnie nie potrzebne są przewody o dużych śrenicach .Nie ma sensu się wykosztowywać na jakieś grube kable , wystarcza żeby byly bardzo dobrej jakości .Dla przykładu Inakustic , Profigold czy polskie Technokabel . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts