Karol Gotszlik Napisano 6 września 2017 Udostępnij Napisano 6 września 2017 Witam. Jestem tu nowy na forum, witam wszystkich serdecznie! Posiadam Microlaby Solo 6c, które podłączone są do zewnętrznego interfejsu Line 6 POD Studio UX2. Mam dosyć mały pokój 2,5 x 2,5 metra. Głośniki są ustawione dosyć blisko ściany (niecałe 20cm), niestety dalej ich nie mogę ustawić. Zastanawiam się, czy wyłożenie gąbki akustycznej za nimi poprawiło by brzmienie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matiiii963 Napisano 19 października 2017 Udostępnij Napisano 19 października 2017 Nie wiem, jaki masz problem z dźwiękiem, ale zapewne zamierzasz zamontować cienką warstwę gąbki, a taka prawdopodobnie nie pochłonie tego, co Ci przeszkadza. Może pułapki basowe? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 19 października 2017 Udostępnij Napisano 19 października 2017 Zapewne kolumienki mocno dmuchają i masz efekt dudnienia, rozmytego wyższego basu. Zanim zamówisz gąbki włóż za kolumienki "jaśki", czy złożona w kostkę bluzę., zobaczysz czy jest jakaś poprawa. Można też włożyć w ten tylny BR walcowe zatyczki gąbeczki( nie wiem czy są w zestawie z tymi kolumnami) , można na próbę włożyć tam zwinięte skarpetki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matiiii963 Napisano 20 października 2017 Udostępnij Napisano 20 października 2017 Dobry patent z tym jaśkami i skarpetkami. Jednak takie 'łopatologiczne' próbowanie różnych rozwiązań nie jest głupie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts