Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Prosze o pomoc w wyborze miedzy tymi dwoma amplitunerami ( Onkyo TX-SR 506E czy Yamaha RX V-661 ), jestem niestety (jeszcze icon_razz.gif) laikiem w tych sprawach, wiec licze na Wasza profesjonalna pomoc. Interesuje mnie przede wszystkim jakosc dziwieku wydowbywajaca sie z danego sprzetu, wiem ze pozniej wszystko bedzie zalezec od glosnikow i od pomieszczenia w jakim bedzie to gralo, lecz narazie chce skupic sie na wyborze samego ampli. Slucham glownie mocnego uderzenia ( techno, hardstyle, trance ) wiec chcialbym miec sprzet nastawiony pod tym katem muzyki. Wszytsko bedzie rozstawione w malym pomieszczeniu. Chyba ze zaproponujecei inny ampli w podobnej cenie, z gory dziekuje za pomoc, pozdro
  • 3 weeks later...
Napisano
Osobiście słucham yamahy i muszę powiedzieć że to złoto i na nic innego bym jej nie zamienił oczywiście w tej samej cenie. ta yamaha sprawdza sie pod każdym względem jednak pamiętaj że by ją wykorzystać w 100% musisz pamiętać o dobrych głośnikach i sprzęcie do odtwarzania a przede wszystkim jeśli już chcesz zainwestować w ta Yamahę czyli w sprzęt z górnej półki to trzeba kupić też porządne okablowanie. Ja mam w kompie porządną kartę dźwiękową i podłączoną do ampli kablem optykiem a z dvd i N-ką przewodami HDMI głośniki które mam do niego podłączone to Tonsil Zeus 350 jako fronty i 300 watowy subwoofer Yamahy wszystko gra pięknie z dużą potęgą basu. Jakość dźwięku po prostu fenomenalna. Na same kable wydałem 1200 zł. Ale się opłacało!!!!!!!!
Napisano
Cytat

Osobiście słucham yamahy

Czy zmiana nastawy impedancji z 8 Ohm na 4 zmienia coś w brzmieniu ? Czy da się uruchomić autokalibrację bez telewizora ? (wystarczająco dużo można wyczytać z wyświetlacza Yamahy w czasie kalibracji?) Czy Yamaha RX-V661 może pracować jako wzmacniacz przy podawaniu PCM przez HDMI ? Czy korzystasz z Bi-Amp ? (jeśli nie to czemu ? icon_wink.gif )
Napisano
Cytat

Czy zmiana nastawy impedancji z 8 Ohm na 4 zmienia coś w brzmieniu ?

Przy takich samych kolumnach nie słyszałem zmiany w brzmieniu, chyba że zmienisz kolumny z 8 ohm na 4 ohm. Wtedy zmieni się barwa dźwięku w zależności od tego jakie będą to głośniki.
Cytat

Czy da się uruchomić autokalibrację bez telewizora ? (wystarczająco dużo można wyczytać z wyświetlacza Yamahy w czasie kalibracji?)

Telewizor do autokalibracji nie jest wymagany i wystarczą informacje z wyświetlacza. Po prostu włączasz opcję auto i amplituner sam kalibruje ustawienie głośników. Ale w menu ekranowym jest łatwiej konfigurować