alojzo121 Napisano 20 listopada 2017 Udostępnij Napisano 20 listopada 2017 Witam, chciałbym wyciszyć "kabinę nagraniową" tak żebym nie słyszał dźwięków z domu, czyli jakichś rozmów w kuchni itp. W tym celu myślę o panelach akustycznych (tak poza tym jeśli możecie napiszcie, czy to się w ogóle do tego nadaje). Tylko pytanie jest takie, mam nakleić je na ścianę w mojej "kabinie" czy z zewnątrz od strony pokoju? Bo podobno odbijają dźwięk więc na logikę powinienem je nakleić z drugiej strony, co za różnica czy nakleję z tej skoro ja chcę je zastosować jako coś do wyciszenia, mógłbym teoretycznie stary materac przedwojenny nakleić, ale chcę się upewnić jak było by lepiej? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 23 listopada 2017 Udostępnij Napisano 23 listopada 2017 Do izolacji dźwiękowej dobrze nadaje się welna pt80. Zależnie od tego jakie masz warunki akustyczne kabiny. Jesli masz za długi pogłos w kabinie to przyklej ją od strony kabiny. Oczywiscie, welna się sypie więc zabezpiecz ją agrowłókniną lub nawet folią. I wykończ jakimś materiałem w/g gustu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Epert007 Napisano 31 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 31 stycznia 2020 Hej, polecam skontaktować się z kimś, kto zna się na takich rzeczach. Osobiście poleca firmę Architected Sound. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts