LongGirl Napisano 9 grudnia 2017 Napisano 9 grudnia 2017 Witam, Decyzja zapadła, kupuję gramofon. Mam jednak pytanie w kwestii głośników i monitorów (bo rozumiem że to coś innego...). A więc co jest lepszym wyborem? Zależy mi na dobrym brzmieniu, ale także na małym rozmiarze. Jak na razie znalazłam monitor M-AUDIO BX5 D2 i czytałam o nim wiele pozytywnych opinii. Dowiedziałam się jednak, że monitory dzielą się na aktywne i pasywne, a wyżej wymieniony jest właśnie aktywny. Rozumiem, że aktywny nie potrzebuje wzmacniacza, ale nie wiem jak to w takim razie ma wyglądać...? Czy potrzebuje przedwzmacniacza? Czy nie będzie miał słabej mocy? I czy w ogóle monitory można podłączyć do gramofonu? Jeżeli napisałam coś nie tak, przepraszam. Pozdrawiam Odpisz, cytując
Kubakk Napisano 9 grudnia 2017 Napisano 9 grudnia 2017 Głośniki masz w monitorach , i tak nadają się do gramofonu Odpisz, cytując
LongGirl Napisano 9 grudnia 2017 Autor Napisano 9 grudnia 2017 Czyli wtedy odpada zakup wzmacniacza? Odpisz, cytując
Ben 1975 Napisano 9 grudnia 2017 Napisano 9 grudnia 2017 Możesz kupić przedwzmacniacz gramofonowy lub gramofon z wbudowanym przedwzmacniaczem wtedy łączysz go bezpośrednio do kolumn aktywnych. Odpisz, cytując
LongGirl Napisano 9 grudnia 2017 Autor Napisano 9 grudnia 2017 Czyli Waszym zdaniem do pomieszczenia około 15 metrowego lepszym wyborem będą monitory? Odpisz, cytując
Ben 1975 Napisano 9 grudnia 2017 Napisano 9 grudnia 2017 Tak do Twojego pomieszczenia wstawiłbym monitory ale większy model M-Audio BX8 D2. Odpisz, cytując
Elizjum7919. Napisano 9 grudnia 2017 Napisano 9 grudnia 2017 KRK_Rokit_8G3 będą najlepsze? Odpisz, cytując
Recommended Posts