Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam, z góry zaznaczę, że wiem niestety ile było podobnych tematów ale niestety nie znalazłem mnie satysfakcjonującej odpowiedzi. 

Poszukuję monitorów bliskiego pola, najlepiej wysokiej skuteczności o impedancji 4 ohm. Niestety nie mam za mocno możliwości odsłuchowych i akurat nie miałem za bardzo styczności z takimi monitorami więc potrzebuje jakiejś sugestii. 

Monitory miałyby być podłączone do komputera przez wzmacniacz (RS-AMP na TA2022). Ogólnie zależy mi na jak najlepszej jakości dźwięku ale też tym, żeby "ładnie to grało". W samochodzie u mnie grają Scan Speaki illuminatory D3004 z Proa Coloris bardzo udany zestaw i minimum takiego brzmienia oczekuje ale z większym wykopem? Jeżeli byłaby taka możliwość. Czyli szczegółowa i piękna góra, z bardzo dobrej jakości średnicą, która nie ustąpi górze i mocnym szybkim dobrej jakości basem. 

Nie jestem zainteresowany monitorami aktywnymi. 

Budżet od 500-2000, odległość od słuchacza 0,5-1m mają stać na biurku. I służyć do odsłuchu muzyki, filmów i gier (nie do żadnej realizacji). Preferuje sprzęt używany.

Z góry dziękuje za pomoc.