daprog Napisano 25 maja 2008 Udostępnij Napisano 25 maja 2008 Witam,Zastanawiam się nad zakupem zestawu głośników i amplitunera doniewielkiego pokoju (ok. 14m2). Zainteresował mnie zestaw Paradigma -Cinema 110 CT(http://www.paradigm.com/en/paradigm/rec-systems-11-1-2-2.paradigm). Istąd pytania (nim wybiorę się na poszukiwania możliwości ich przesłuchania):- czy będzie odpowiedni do pokoju tej wielkości (musi mieć możliwość"porządnego" wypełnienia dźwiękiem tej przestrzeni),- jaki amplituner najlepiej do nich pasuje (nie ukrywam, że ze względuna tzw. przywiązanie do marki preferowałbym Pioneera, czy będąodpowiednie?),- czy w podobnym zakresie cenowym są inne interesujące propozycje.System miałby być wykorzystywany głównie do filmów DVD, jednak zależy mirównież na dobrej jakości odtwarzanej muzyki (np. koncerty zapisane wformacie 5.1) Pozdrawiam,Darek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 25 maja 2008 Udostępnij Napisano 25 maja 2008 Zestaw Pardigma poradzi sobie w takim pokoju.Co do Pioneera ,jak masz zaufanie do marki to brać . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kerikawon Napisano 26 maja 2008 Udostępnij Napisano 26 maja 2008 Zdecydowanie będzie dobrze .ten system wielokanałowy został specjalnie stworzony dla takiego metrażu .Warunkiem pełnego szczęścia jest tylko prawidłowe usytuowanie głośników dipolowych . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daprog Napisano 26 maja 2008 Autor Udostępnij Napisano 26 maja 2008 Cytat Zdecydowanie będzie dobrze .ten system wielokanałowy został specjalnie stworzony dla takiego metrażu .Warunkiem pełnego szczęścia jest tylko prawidłowe usytuowanie głośników dipolowych . Będę zatem musiał dokształcić się w temacie ustawiania tego typu głośników. Na szczęście mam spore pole manewru jeśli chodzi o sposób ustawienia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daprog Napisano 26 maja 2008 Autor Udostępnij Napisano 26 maja 2008 Cytat Zestaw Pardigma poradzi sobie w takim pokoju.Co do Pioneera ,jak masz zaufanie do marki to brać . Moje zaufanie do Pioneera wywodzi się tylko stąd, że korzystam z telewizora oraz odtwarzacza DVD tej marki i jestem z nich bardzo zadowolony. Kompletnie nie mam doświadczenia z amplitunerami tej firmy. Stąd moje wątpliwości - czy amplitunery tej firmy nie są w jakiś oczywisty sposób złym wyborem przy takim zestawie głośników. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts