Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Cześć,

szukam słuchawek w przedziale cenowym do 300-400zł. Do tej pory miałem Synchros e10, ale padł kabel. Chciałbym przerzucić się na coś nieco lepszego.

Chciałbym, żeby izolowały od hałasu silnika, muszą też być wygodne, bo dużo i długo podróżuję. Myślałem o słuchawkach nausznych, ale jestem otwarty na inne pomysły. Ważne aby były z dobrej jakości brzmieniem jak na swoją cenę.

Słucham rapu, a źródłem najczęściej będzie huawei mate 10 lite, rzadziej laptop.

Ostatnio miałem okazję przetestować Beatsy solo 2 i brzmienie bardzo mi odpowiadało, więc może coś zbliżonego, w tym kierunku. Nie zależy mi na mikrofonie. 

Pozdrawiam serdecznie i czekam na odpowiedzi.

Napisano

Jak słuchasz rapu to Beatsy będą dobrym wyborem. Ogólnie będą Ci pasowały słuchawki z mocno podbitym bassem. Spróbuj posłuchać Skullcandy Crusher. Nie są to co prawda słuchawki audiofilskie, ale do rapu powinny się sprawdzić.

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
Napisano
Dnia 12.03.2018 o 07:15, Q21 napisał:

Jeśli możesz trochę zwiększyć budżet, spójrz na Focal Listen. To bardzo wygodne słuchawki o konstrukcji zamkniętej. Z upustem forumowym niewiele przekroczysz założony budżet.

Mam Focal-e Spirit One S i Sphear S (obecnie wcześniej miałem bez S) i nie wiem do końca czy te słuchawki można porównac z Beatsami , nie jestem audiofilem ale szukałem słuchawek gdzie bas nie jest dominujący , wręcz im mniej tym lepiej i właśnie takie są wg mnie Focale - genialne słuchawki ale nie dla każdego - ja swoje kupowałem w Denonie w Katowicach i z całej oferty właśnie Focal mnie zauroczył , polecam posłuchać bo każdy ma inne ucho i preferencje - np. dla mnie Sony to przerost formy nad treścią , ale są tacy którzy je kochają :)