DiaxMen Napisano 28 lutego 2018 Udostępnij Napisano 28 lutego 2018 Zacznę może od początku. Znalazłem stare kolumienki Tonsil zg15c na strychu i postanowiłem je zregenerować. Zawieszenia w niskotonowych (Tonsil GDN 16/15/1) oczywiście wykruszone. Jeden wysokotonowy nie grał a obudowy były w stanie fatalnym. Obudowy po malutku zrobiłem, wysokotonowy dokupiłem i zawieszenia wkleiłem i zapowiadało się wszystko bardzo dobrze do momentu w którym podłączyłem GDN'y do sprawdzenia po wklejeniu zawieszenia. Jeden gra bez zarzutów a drugi, no cóż... Wszystko ok ale słychać dziwny przydźwięk. Z początku mysłałem że nie doklejone w pewnym miejscu zawieszenie. Lecz okazało się po wstęonej analizie i zdjęciu ponownie kopułki że to chyba coś wpadło pomiędzy cewkę a magnes. Jak głośnik gra i dmuchnę tam w środek to na jakiś okres czasu nie słychać nic po za muzyką, ale po pewnym czasie to wraca. I tu moje pytanie jak można to ''coś'' wydmuchać/wyciągnąć ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 2 marca 2018 Udostępnij Napisano 2 marca 2018 Jeśli paproch jest z metalu właściwościach magnetycznych to trudno się będzie go pozbyć bez rozebrania magnesu i ponownego sklejenia go po wycentrowaniu. Pozostaje próbować wydłubać ten paproch lub go wypłukać po usunięciu membrany wraz z zawieszeniami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiaxMen Napisano 4 marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 4 marca 2018 Ok, dzięki za radę popróbuję jeszcze coś z nim zrobić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzeski Napisano 26 kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 26 kwietnia 2018 A puszka ze sprężonym powietrzem? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts