x1000 Napisano 28 marca 2007 Autor Udostępnij Napisano 28 marca 2007 Witam wszystkich Ostatnio dostałem gramofon unitra (stary juz w kazdym razie jest) i jak podlaczam go do wiezy chinchami to strasznie slabo gra. Czy jest jakies urzadzenie ktore pozwolilo by wzmocnic ten sygnal i jesli jest to gdzie mozna to dostac? Pozdrawiam wszytkich X1000 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cz58y Napisano 28 marca 2007 Udostępnij Napisano 28 marca 2007 Potrzebny jest przedwzmacniacz gramofonowy. Można kupić taki na allegro: http://www.allegro.pl/search.php?string=gr...20119&country=1 lub poszukać w sklepach z częściami RTV. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serwis_AVT Napisano 29 marca 2007 Udostępnij Napisano 29 marca 2007 Jeżeli jest to gramofon z wkładką magnetyczną, to jego podłączenie do wejścia liniowego lub do karty dźwiękowej komputera wymaga przedwzmacniacza z charakterystyką RIAA. Przedwzmacniacz taki realizuje 2 funkcje. Wzmacnia sygnał z wkładki magnetycznej do poziomu potrzebnego dla wejścia liniowego wzmacniacza (karty dźwiękowej), jak również kształtuje charakterystykę pasma przenoszenia. Przedwzmacniacz taki o symbolu AVT1023 mozna kupić, chociażby tutaj: http://www.sklep.avt.pl/go/_info/?id=33096 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czesio Napisano 30 marca 2007 Udostępnij Napisano 30 marca 2007 Budując takie urządzenie warto pokusić się o zasilanie bateryjne, wiele ultradrogich sprzętów na tym bazuje, zwłaszcza w preampie gramofonowym, w którym w grę wchodzą bardzo małe i podatne na zakłócenia sygnały. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x1000 Napisano 3 kwietnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 3 kwietnia 2007 Witam ponownie Pokusiłem się o przedwzmacniacz z AVT (AVT1023), udało mi się go zmontować bez problemu, wmontować do gramofonu i znalazłem nawet odpowiednie napięcie zasilania )....... i działa super. Słucham teraz "czarnych płyt", nawet podłączyłem gramofon do komputera ). Bardzo dziękuję wszystkim za pomoc. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts