Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam wszystkich
Ostatnio dostałem gramofon unitra (stary juz w kazdym razie jest) i jak podlaczam go do wiezy chinchami to strasznie slabo gra. Czy jest jakies urzadzenie ktore pozwolilo by wzmocnic ten sygnal i jesli jest to gdzie mozna to dostac?

Pozdrawiam wszytkich X1000
Napisano
Jeżeli jest to gramofon z wkładką magnetyczną, to jego podłączenie do wejścia liniowego lub do karty dźwiękowej komputera wymaga przedwzmacniacza z charakterystyką RIAA. Przedwzmacniacz taki realizuje 2 funkcje. Wzmacnia sygnał z wkładki magnetycznej do poziomu potrzebnego dla wejścia liniowego wzmacniacza (karty dźwiękowej), jak również kształtuje charakterystykę pasma przenoszenia.

Przedwzmacniacz taki o symbolu AVT1023 mozna kupić, chociażby tutaj:
http://www.sklep.avt.pl/go/_info/?id=33096
Napisano
Budując takie urządzenie warto pokusić się o zasilanie bateryjne, wiele ultradrogich sprzętów na tym bazuje, zwłaszcza w preampie gramofonowym, w którym w grę wchodzą bardzo małe i podatne na zakłócenia sygnały.
Napisano
Witam ponownie
Pokusiłem się o przedwzmacniacz z AVT (AVT1023), udało mi się go zmontować bez problemu, wmontować do gramofonu i znalazłem nawet odpowiednie napięcie zasilania icon_smile.gif)....... i działa super. Słucham teraz "czarnych płyt", nawet podłączyłem gramofon do komputera icon_smile.gif).

Bardzo dziękuję wszystkim za pomoc.