Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam, potrzebuje pomocy w doborze zestawu kd.
Znalazlem zestawik onkyo, na ampli 605, dvd 405 i kolumny m-audio 800 ( wiem, wiem ze maja slaba opinie, ale mi ich dzwiek odpowiada).
Zestaw kosztuje 3 tys, wiec cena jest chyba ok? Brzmienie zestawu mnie satysfakcjonuje:))
Zastanawiam sie tylko jeszcze nad jednym zestawem, a mianowicie opartym na onkyo 508 i kolumnach m-audio 700, do tego prosty sub i mieszcze sie w przedziale 2,6 tys.
Teraz moje pytanie, czy warto wziasc ten drozszy zestaw skoro moj pokoj obecnie ma ok 20 m, a jak w najblizszej przyszlosci zmienie mieszkanie pewnie nie bedzie wiele wiekszy:((
Ten zestawik na hts 800 chyba bez problemu moze chodzic bez suba w takim pokoju?
Co strace biorac ten tanszy zestaw?
Wiem ze 605 to naprawde zajefajny ampli, tylko czy bede w stanie wykorzystac jego mozliwosci?
Czy kolumny m-a hts 800 nie sa za duze do takiego pomieszczenia?
Zastanawialem sie ejszcze nad zestawem marantz
http://www.ceneo.pl/1099584 sluchalem go, niestety te kolumny yamahy sa chyba raczej kiepskie, mnie bardziej podobalo sie brzmienie m-audio, elektronika onkyo tez chyba lepsza?
Prosze o jakas porade
dzieki wielkie
Napisano
Ps. Powiedzcie prosze, co tak naprawde strace kupujac tanszy ampli czyli 508? Czy tylko mozliwosc podlaczenia 7 glosnikow? Jestem niestety laikiem i potrzebuje waszej pomocy:)) Nie moge sie polapac w tych wszystkich danych technicznych;((
Napisano
Weź ten pierwszy zestaw-przewaga 605 nad 508 jest znaczna tzn.-ma menu ekranowe,zone2-czyli słuchasz radia np w kuchni a kina w salonie.HDMI1,3 -które wyłuska dźwięk z sygnału(508-tego nie zrobi)-no i dekodery pod bluray-a Dolby THD dts HD itd...ma procesor wizji i np polepszy sygnał polsatu czy cyfry .Ogólnie rzecz ujmując 4 stówki więcej a masz sprzęt na ładnych parę lat-odtwarzacze bluray tanieją -filmy pewnie niedługo też zaczną.....Polecam 605-warto dodać te 400 złociszy a i kolumny chyba ciut lepsze?!!!