illusionmw Napisano 7 lipca 2008 Udostępnij Napisano 7 lipca 2008 Witam.Czy jest możliwe podświetlenie diodami LED, pokręteł przy domowym wzmacniaczu? Interesuje mnie, czy można zrobić takie podświetlenie, ażeby po włączeniu wzmacniacza, samo się włączało, lub na dodatkowy włącznik. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirs Napisano 8 lipca 2008 Udostępnij Napisano 8 lipca 2008 Jeżeli chcesz mieć takie światełka to oczywiście można je zrobic. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
osiken Napisano 8 lipca 2008 Udostępnij Napisano 8 lipca 2008 Post wyżej mnie rozbroił Jak najbardziej jest to możliwe. Zauważ, że w większości urządzeń (np w moim amplitunerze) masz diodę w pokrętle potencjometru.Wymiana takowej na swoją chyba nie stanowi problemu.One też załączają się automatycznie przy uruchomieniu urządzenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kibic1 Napisano 8 lipca 2008 Udostępnij Napisano 8 lipca 2008 Myślę że najlepiej wykorzystać zasilanie diody która włącza się po włączeniu wzmacniacza np przy przycisku power. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts