kuba74 Napisano 10 lipca 2008 Udostępnij Napisano 10 lipca 2008 WitamJestem w trakcie kompletacji kina:TV: Panasonic 42THPY85amplifier: AVR2808DVD: 1940... no i mam kłopot z doborem kolumn. Bardzo proszę o pomoc. Wszystko ma zagrać w pomieszczeniu 27 m2. Kwota na kolumny... 3000 zł.Liczę na pomoc, na jakiekolwiek propozycjePozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 10 lipca 2008 Udostępnij Napisano 10 lipca 2008 Dość sympatyczny zestawik Jamo,jeszcze dokupić suba i hula.Na temat kolumn do KD znajdziesz sporo na tym forum włącznie z interesującym cię przedziałem cenowym.http://strefa24.pl/product_info.php?info=2200 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba74 Napisano 11 lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 11 lipca 2008 Dzięki bardzo. Potrzebuję opinii kogoś bardziej doświadczonego Super byłoby odsłuchać jak to zagra. Czy ktoś się orientuję, gdzie w Szczecinie bądź w okolicach (łącznie z Berlinem) jest to możliwe? W tych sklepach, w których byłem jest to mało prawdopodobne, chyba że chodzę do "niewłaściwych" sklepów...Od niedawna mnie to wciągnęło i mam nadzieję, że Szczecin nie jest pustynią w dziedzinie audio na trochę wyższym poziomiePozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blockers203 Napisano 17 lipca 2008 Udostępnij Napisano 17 lipca 2008 http://www.allegro.pl/item402201910_missio...klep_plock.html Powinieneś być zadowolony! To zestaw Mission BAAArdzo porządne brzmienie w przystępnej cenie taniej może być bez suba i zmieścisz się w 3000pln albo http://www.q21.pl/go/_info/?id=486 Rubicon też dobry dźwięk ale mission raczej go bije. Posłuchaj koniecznie ze swoim wzmacniaczem. Ja mam Denona AVR 2805 z dvd Marantz dv6600 Mission M33i+M32i+Rubicon R-SUB10 i nie zmienię tego zestawu przez lata chyba że wygram w totka, to sobie jakiś High-END kupie:) HEHE Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba74 Napisano 17 lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 17 lipca 2008 (edytowany) Dzięki Blockers203Wezmę pod uwagę, ale co myślisz o JBL ES? Edytowano 17 lipca 2008 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma potrzeby go cytować... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 17 lipca 2008 Udostępnij Napisano 17 lipca 2008 Kuba Niestety Szczecin to wioska z tramwajami. KD sprzedaje u nas tylko Audiofil a nie wiem czy chcieliby coś zademonstrować .Mi powiedzieli że za odsłuch trzeba płacić. W DAT jest 100% lepsza obsługa ale on jest najbardziej nastawiony na Stereo.Kup sobie w MPIKU jeden numer Stereoplay ,tam znajdziesz adresy sklepów w Berlinie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blockers203 Napisano 18 lipca 2008 Udostępnij Napisano 18 lipca 2008 Co do JBL ES. Słuchałeś kiedyś JBL-a? Gra jak "stare brzmienie" mocny bas i górą też nie szczędzi, nie słuchałem nigdy z denonem więc mogę się mylić. Jeżeli lubisz kopa i mocne brzmienie to może jbl-e się nadadzą a jak nie to szukaj raczej czegoś innego. Ale zawsze posłuchaj ze swoim wzmacniaczem może być różnie. AVR 2808 to kawał maszyny i szkoda by było psuć jego możliwości a są spore. Ja jak pisałem mam 2805 i z tym przedziałem cenowym kolumn nie wykorzystuje potencjału tego amplitunera, myślę że gdzieś około 10tyś pln by była niezła jazda. Missiony grają bardzo naturalnie jak nie słyszałeś to posłuchaj koniecznie, a zobaczysz o czym pisze. Audiofil to sklep w szczecinie zajżyj tam ul. wyszyńskiego i net http://www.audiofil.szczecin.pl/sklep/index.php?cPath=56 mają Missiony i JBL-a więc porównasz sobie i wybierzesz lepsze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba74 Napisano 23 lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 23 lipca 2008 Co do Berlina słyszałem, że na Kantstrasse jest parę sklepów, ale można sie naciąć. Spróbuję w najbliższym czasie.Na Wyszyńskiego podjadę posłuchać. Musi być warto...Dzięki audionet i blockers203, po doświadczeniach w jednym i drugim przypadku dam znaćdzięki i pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qwedsa123 Napisano 24 września 2008 Udostępnij Napisano 24 września 2008 Cytat WitamJestem w trakcie kompletacji kina:TV: Panasonic 42THPY85amplifier: AVR2808DVD: 1940... no i mam kłopot z doborem kolumn. Bardzo proszę o pomoc. Wszystko ma zagrać w pomieszczeniu 27 m2. Kwota na kolumny... 3000 zł.Liczę na pomoc, na jakiekolwiek propozycjePozdrawiam witam.tez mialem taki problem,duzo czytalem,rozmawialem i probowalem w sklepach roznych konfig.i zdecydowalem sie kupic magnaty quantum 607fajnie graja z avr 2808jak bedziesz w gorzowie -zapraszammasz moze polska instrukcje do avr 2808? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts