Geto90 Napisano 23 lipca 2008 Udostępnij Napisano 23 lipca 2008 Witam Potrzebuje rady, bo jestem zielony w tych wszystkich sprzetach audio... Mam bardzo niski budżet - jakieś 500-600 złotych i chce za to kupić jakis sprzecik 2 satelity i jakis amplituner... Na samym poczatku planowalem kupic te glosniczki komputerowe (generalnie glosniki beda pracowaly z kompem czasem na jakiejs mp3 moze) http://www.allegro.pl/item398530278_hit_lo...thx_gratis.html Ale kumpel powiedzial mi ze lepiej kupic wlasnie jakies satelitki i wzmak... Podzielacie jego zdanie? Po tej rozmowie zaczalem szukac... Stwierdzilem ze glosniczki pewnie kolo 250 a wzmak 300... Dokladam troche z porownaniem do tych komputerowych, wiec mam nadzieje, ze nie pozaluje... Zaraz po rozmowie z kumplem zaczalem szukac i na starcie znalazlem takie glosniczki http://www.allegro.pl/item404525443__tonsi..._satelity_.html nie moglem wyjsc z podziwu jakie one to dobre (i ta cena) Oczywiscie wszystko to zasluga kumpla, bo sam sie nie znam... Zaczalem szperac w necie i strasznie slabo je ludzie oceniaja Dylemat mam Cena w sam raz dla mnie a nie wiem czy rzeczywiscie az tak sa "slabe" Pokoj mam 20 m2... Chce zeby graly dosyc glosno i jakos musi byc bardzo dobra. Slucham glownie hh i muzyki clubowej wiec msza wyrabiac... Jedziemy dalej Zaczalem szukac innych glosnikow i roznie ludzie mowia cos wspominli o Magnatach czy jakos tak... Znalazlem tez cos takiego na allegro: http://www.allegro.pl/item401693273_swietn..._serja_708.html moc jak przy tych "moich: Tonsilach ale nie wiem jak to bedzie z amplitunerem gralo... Generalnie prosze o pomoc w dobraniu tych glosniczkow. Albo ktores z tych ktore wymienilem, albo jeszcze cos innego... W tej chwili ja sam jestem nadal za tymiTonsilami...Teraz amplituner... Bez szalenst... Niestety budzet maly Generalnie cos zeby dobrze zasilalo glosniki z tych "kategorii" ktore wyzej wymienilem... Chyba nie ma co kupowac jakiejs nieznanej firmy, bo to moze byc jakis szajs, nie? Wiec jakies z dobrej firmy.... Tu kumpel mi wpatrzyl taki amplituner: http://www.allegro.pl/item403126257_sony_s...l_dts_bcm_.html ale jego cena widze juz wzrosla wiec chyba nic z tego.... Co byscie mi doradzili? Slyszalem ze Yamahy sa dosyc dobre i tanie.... Ale sie rozpisalem. Mam nadzieje, ze znajde tu pomoc i czekam na jakies podpowiedzi, wskazowki i poradyZ gory dzieki wszystkim Pozdrawiam! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 23 lipca 2008 Udostępnij Napisano 23 lipca 2008 Ja z taką gotówką kupiłbym Microlab SOLO 7tzn. dla siebie wolałbym mniejsze 5/6 ... ale jeśli chcesz mieć więcej potęgi kosztem może przestrzeni to kup 7 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Geto90 Napisano 23 lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 23 lipca 2008 (edytowany) I myslisz, ze beda lepsze od tych Tonsilow?I do tego amlituner? Edytowano 24 lipca 2008 przez RoRo Przy odpowiadaniu na post bezpośrednio pod nim nie ma potrzeby cytować całej wypowiedzi poprzednika... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arti Napisano 23 lipca 2008 Udostępnij Napisano 23 lipca 2008 do pokoju 20m beda potrzebne glosniki podlogowe ktore zaspokoja Twoje potrzeby basowe co chodzi o muzyke klubowa... moniory niestety odpadaja. Dla mnie Magnaty beda lepiej sie spisywac niz Tonsile ale wybor nalezy do Twojego ucha Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koval1980 Napisano 24 lipca 2008 Udostępnij Napisano 24 lipca 2008 A brałeś pod uwagę mini wieże?? W takiej kwocie powinienes znaleźć coś dobrego np. JVC UGX-650 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arti Napisano 24 lipca 2008 Udostępnij Napisano 24 lipca 2008 mini wieze nie naglosnia odpowiednio pokoju o powiezchni 20m. Do mniejszych oczywiscie tak np. Piano Craft Yamahy ale to juz inna bajka Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts