silver_pl Napisano 4 sierpnia 2008 Napisano 4 sierpnia 2008 Witam, czy ktoś może mi odpowiedzieć który amplituner lepiej wybrać ? Denon 1907 czy 1708, są one w porównywalnej cenie (ok. 1100 zł). Może polecicie coś lepszego?Apmli chce podpiąć do komputera, główne przeznaczenie do filmy w HD gry z dzwiękiem 5.1 i troche muzyki (trance, dance)Pozdrawiam Odpisz, cytując
audionet Napisano 4 sierpnia 2008 Napisano 4 sierpnia 2008 Różnice miedzy tymi amplit, większa moc 1907,posiada on także ,ręczną regulację korektora graficznego,zmierzone krzywe kopiujemy do ręcznego korektora ,menu ekranowe OSD, konwersja Video,Obróbka sygnału audio,wyjście z przedwzmacniacza dla wszystkich kanałów czyli wniosek jak cena jest ta sama brać 1907 Odpisz, cytując
tom1723 Napisano 4 sierpnia 2008 Napisano 4 sierpnia 2008 Jak filmy w HD to może coś z HDMI? Np. Yamaha Odpisz, cytując
silver_pl Napisano 5 sierpnia 2008 Autor Napisano 5 sierpnia 2008 Czesc, To teraz mam juz metlik w głowie mozecie mi odpowiedziec czy lepiej bedzie jak audio bedzie mi dekodował komputer (SB X-fi) i dżwięk bedzie przesylany tylko do wzmocnienia przez ten amplituner, czy lepiej żeby dżwięk dekodował któryś z tych amplitunerów?Ten amplituner będzie podpięty tylko i wyłącznie do komputera przez kartę muzuczną, inne sprzęty nie będą do niego podpinane. Obraz HD będzie odtwarzał komputer, nie będzie on przesyłany prze aplit.Pozdrawiam i dzięki za szybkie odpowiedzi.I dalej mam 2 aplit do wyboru :Denon AVR 1907YAMAHA RX-V 661 Odpisz, cytując
audionet Napisano 5 sierpnia 2008 Napisano 5 sierpnia 2008 Kolega ma rację wybierz Yamahę jest nowocześniejsza.Powinieneś być z nie zadowolony. Odpisz, cytując
silver_pl Napisano 5 sierpnia 2008 Autor Napisano 5 sierpnia 2008 Chyba tak zrobie, poczytałem już trochę recenzji o niej...Ale proszę jeszcze o drugą odpowiedz na temat tego czy lepiej dzwięk dekodowac komputerem czy amplitunerem? Odpisz, cytując
audionet Napisano 5 sierpnia 2008 Napisano 5 sierpnia 2008 Amplituner powinien mieć lepsze dekodery. Odpisz, cytując
silver_pl Napisano 5 sierpnia 2008 Autor Napisano 5 sierpnia 2008 (edytowany) dzięki to teraz ostatnie pytanie wybieram Yamahe 661 i moja karta muzyczna to SB X-fi Xtreme Gamer Jak to najlepiej podłączyć razem (jaki kabel) Edytowano 6 sierpnia 2008 przez RoRo Przy odpowiadaniu na post bezpośrednio pod nim nie ma potrzeby cytować całej wypowiedzi poprzednika... Odpisz, cytując
audionet Napisano 5 sierpnia 2008 Napisano 5 sierpnia 2008 Przez cyfrowe wyjście optyczne.Musisz kupić odpowiedni kabel. Odpisz, cytując
silver_pl Napisano 5 sierpnia 2008 Autor Napisano 5 sierpnia 2008 (edytowany) mozesz mi podać jakiegoś linka do takiego kabla, bo ja jestem zielony w tych sprawach...PS. tutaj znalazłem informacje o złączach w tej karcie, myślę ze na tej podstawie powiesz mi jaki kabel dokładnie to ma byc. Edytowano 6 sierpnia 2008 przez RoRo Przy odpowiadaniu na post bezpośrednio pod nim nie ma potrzeby cytować całej wypowiedzi poprzednika... Odpisz, cytując
tom1723 Napisano 5 sierpnia 2008 Napisano 5 sierpnia 2008 Najlepszym połaczeniem będzie chyba kabel optyczny. Na karcie masz wyjście optyczne a w ampli wejście. Odpisz, cytując
silver_pl Napisano 5 sierpnia 2008 Autor Napisano 5 sierpnia 2008 OK dzięki za odpowiedzi, już znalazłem, ja potrzebuje dokładnie czegoś takiego klik.Teraz ide szukać na polskich stronach Pozdrawiam Odpisz, cytując
silver_pl Napisano 5 sierpnia 2008 Autor Napisano 5 sierpnia 2008 (edytowany) dokładnie taki Edytowano 6 sierpnia 2008 przez RoRo Przy odpowiadaniu na post bezpośrednio pod nim nie ma potrzeby cytować całej wypowiedzi poprzednika... Odpisz, cytując
audionet Napisano 5 sierpnia 2008 Napisano 5 sierpnia 2008 Tu masz kabel uniwersalny 3 metrowy firmowy.http://allegro.pl/item409368806_nowy_zloty...a_jakosc_3.html Odpisz, cytując
Recommended Posts