Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Chcialbym Was prosic o rade. Odlozylem juz troche pieniazkow i chcialbym nareszcie zaktualizowac to co mam wpokoju, a raczejmoze brak. Kupilem niedawno nowa karte dzwiekowa X-Fi Gamer Pro, nie jest to szczyt marzen, ale dzielnie zastapila 5.1 Live Creativa. potrzebuej kupic w koncu porzadne naglosnienie do pokoju. W tej chwili to jest mizeria icon_sad.gif itrigue 3200 2.1 polaczone z 2.0 2200 itrigami ze niby bardziej jest przestrzenniej, ale no wiadomo nie od razu babilon zbudowano icon_smile.gif wiec teraz nadszedl czas zeby go dokonczyc. Co radzicie zeby kupic do tej karty. Jaki zestaw, moze wzmacniacz, w sumie zdaje sie na Was, myslalem tez o kolumnach aktywnych (Alexis, M-Audio). Jesli chodzi o budzet, to powiedzmy ze tak do okolo 1000zl. Zestaw ma byc glownie do odsluchu muzyki, wiadomo czasem tez filmy, no i czesto podlaczane sluchawki (Senki HD555), narazie podlaczam je bezposrednio co karty muzycznej. Zalezy mi glownie na jakosci dzwieku. A jesli chodzi o muzyke to: jazz, instrumental jazz, blues, soul, r&b, rock gitarowy ale taki bardziej instrumentalny. Pokoj to: 5x2 metry, maly ale wlasny.
Bede wdzieczny za sugestie.
Pozdrawiam
Tomek
Napisano

Ja nie chce stowrzyc sobie kina domowego, tylko sluchac muzyki z czystoscia barwy i brzmieniem bardzo dobrym na porzadnym poziomie. Wiec ten link jest mi zbedny. Gatunkimuzyczne ktore wymienilem wymagaja bardzo dobrych glosnikow i kolumny przynajmneijmoim zdaniem ktore wymienilem wczesniej, typu wlasnei alexis i m-audio, KRK daja dzwiek bardzo dobry, ale to tlyko moje zdanie, twoje jest takei - ze to bezsensu?

Zestaw: 2 glosniki + wzmacniacz jesli potrzebny, potem z czasem moze jakis soowofer, choc to maly pokoj.

Prosze używać opcji "odpowiedz" bez cytowania - dzięki
Napisano
Ustalmy jedno - chcesz tylko stereo ? komputerowe czy domowe?
PS. Mało kiedy mówię, że coś jest bez sensu - cięzko czasami przestawić się na dobranie odpowiedniego nagłośnienia budżetowego bez odsłuchu - co jest nie lada wyzwaniem - każdy słyszy inaczej dla Ciebie zestaw XX będzi optimum dla innych nawet nie będzie kwalifikował sie do minimum. Tu wiele zależy od Ciebie - nikt Ci nie poda, że ampli XX zagra zawsze i dobrze z kolumnami YY
Nikt nie zna Twoich muzycznych preferencji, możesz nie słyszeć różnicy którą słyszą inni.
Nikt niczego nie neguje czasami trafiają sie dobre rady..podobno zawsze w cenie!
Napisano
Może dobrą opcja i zarazem przykładem bedzie zestaw Creative T40 (jako wersja małego w sumie nie aż tak małego stereo biurkowego) jak zabraknie basu - a znając wielu komputerowców to dokupić sub aktywny Jamo na głośniku 8 cali - bedzie fajnie grało a kasy Ci wystarczy
Napisano
Cytat

Może dobrą opcja i zarazem przykładem bedzie zestaw Creative T40 (jako wersja małego w sumie nie aż tak małego stereo biurkowego) jak zabraknie basu - a znając wielu komputerowców to dokupić sub aktywny Jamo na głośniku 8 cali - bedzie fajnie grało a kasy Ci wystarczy

No dobra a da sie podpiac t40 do sowofera od 3200 itrigów? Bo ja szczerze powiedziawszy myslalem o kupnei tego zestawu http://audioengineusa.com/store/product_in...f329fb08ddde72e