pawel100g Napisano 16 sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 16 sierpnia 2008 Tak jak w temacie postanowiłem kupić zestaw 2.0 do komputera karta, karta dźwiękowa to Audigy 2 ZS. Słuchałem rocka, popu oraz starszego Hevy metalu, mój pokój ma 13m2. Muzyki lubię słuchać głośno, zestaw oprócz muzyki (70% czasu) będzie służył do gier (30% czasu) ale dosyć rzadko. Co mi radzicie za te 240 zł ? Sam myślałem o microlab Solo 3 co o nich myślcie link ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lupo Napisano 19 sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 19 sierpnia 2008 Jeśli mają być takie "normalne" kolumny to dozbieraj jeszcze na jakieś monitorki np. Magnata, a do tego używany wzmacniacz z alledrogo. Taka chińszczyzna za 250zł niewiele z dobrym dźwiękiem będzie miała wspólnego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 19 sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 19 sierpnia 2008 Microlaby ? są aktywne ? Jakich w ogole szukasz aktywnych czy pasywnych ?Za tak kase może miec fajne monitori aktywne creative T40 sa spore ale na biurko w sam raz, sam osobiscie używam T20 i jestem zadowolny ale sam bym zobaczył co potrafi większy brat:) T20stek:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel100g Napisano 19 sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 19 sierpnia 2008 Tak microlaby są aktywne, teraz myślę raczej o modelu 6c który jest polecany na wielu forach w tym na konkurencyjnym forum audio.. Wolałbym coś aktywnego nie chce bawić się w wzmacniacze. Dozbierać nie dozbieram bo i tak dosyć mocno naciągnąłem budżet. Wielkość mi nie przeszkadza mam duże biurko (150x90) to nie problem. Te T40 wyglądają mi na dosyć małe i nie wiem czy dadzą rade grać naprawdę głośno. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 19 sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 19 sierpnia 2008 Kwestia czy chcesz nagłośnić pokój czy chcesz nagłośnić przestrzeń biurkową Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel100g Napisano 19 sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 19 sierpnia 2008 Cały pokój najlepiej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 19 sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 19 sierpnia 2008 a preferencje do jakości dzwięku ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel100g Napisano 20 sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2008 Raczej średnie, audiofilem nie jestem do tej pory wytaczały mi Creative t6100 ale postanowiłem kopić stereo przez brak miejsca na głośniki tylne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 20 sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2008 to o czym wspomniałęm - średnica dość dobrze graja, górą również - naprawde posluchaj ich po warto.. tylko nie w sklepie bo i tak ich nie usłyszysz, po mimo wszystko jest to fajna opcja budżet wykorzystany i nie nadszarpnięty - jak do kompa to do kompamam gdzies test tych T40 - chcesz czy sam poszukasz w googlach? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel100g Napisano 20 sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2008 Testy już czytałem ale jakoś mnie nie przekonują do nich, szczególnie ich słabe basy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 20 sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2008 jeżeli testy czytałeś i nie odpowiada - to ok . po mimo wszystko musisz iść na kompromis i kupic 2.1 Masz dostęp do jakiś sklepów gdzie mozesz zobaczyć chciażby takie głośniki ?Ja nie chodze ie słucham zestawów komputerowych i raczej takich osob nie nzjdziesz..lub sporadycznie - nikt za Ciebie nie wybierze tak naprawde, pamiętaj, ze forum jest ew aby zasugerować kupno - co nie zawsze jest optimum - każdy słyszy inaczej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel100g Napisano 20 sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2008 Sklepu zbytnio nie mam, ale mogą dojechać, czyli w tej cenie nic ze zestawów 2.0 oprócz tych T40 nie da się wybrać ? Zestaw ze subem odpada bo ie mam go gdzie dać :/ Na innym forum sugerowano mi właśnie microlaby 6c, więc myślałem ze są ok ale teraz nie wiem :/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 20 sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2008 no tak nie trafisz to tak jak bym za Ciebie usiłował wybrać samochód, wejdz na kojne forum znowu dadzą Ci inna odp a creativy wyśmiejąPamiętaj jak już napisałem forum nie jest od tego aby wybrać za kogoś, powtarzam nie wiem jak lubisz słuchac - mnie się osobiście T20 sprawdzają na biurku - bo takie na biurku mam i jako biurkowe stereo sa dobre ! nie służa do nagłaśniania pokoju czy czegoś więcej, a suby w tej cenie są małe - to kostki zregoly wymiarów ok 20cm x max 25 cm - nie uda się go ustawic? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel100g Napisano 20 sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2008 Jedynie gdzie mógłbym go dać to obok biurka czyli około 60cm od prawej nogi i w dodatku byłby obudowany dookoła. Mi raczej posłużą te głośniki do nagłośnienia pokoju więc chyba te Creative się nie nadadzą przydało by się coś mocniejszego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 20 sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2008 No to jak jedno miejsce masz tylko to faktycznie ..moze się okazać niefortunnym ustawieniem - a jak lubisz mieć odbierana muzyke? czesto ją słuchasz przy biurku? bo w sumie niestety ale masz mało kasy i aby nie bylo wtopy!a druga sprawa nie ukrywam,ze budżet to dosłownie budżet - ale jak tylko tyle to tyle! także spoko !:)PS te mikrolaby to maja stać na biurku? kolo monitora?patrząc na nie to miniumum ok metr od lewego ucha i metr od prawego ucha wtedy zagrająPSS: a moze np: JBL Duet ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel100g Napisano 20 sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2008 Gdy gram bo do tego też będą służyć głośniki to siedzę przy biurku w tedy mam po 1,10cm od każdego ucha do miejsca w którym mają stać głośniki, a gdy słucham muzyki często leże na łózko albo chodzę po pokoju dlatego wole nagłośnić cały pokój. Głośnik staną przy rogach biurka jakieś 20cm od ściany. Co do JBL Duet to widzę że zostało by około 100zł które może warto jednak wykorzystać ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 20 sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2008 Te microlaby spokojnie nagłośnia taki pokój - w sumie tez to zestaw komputerowy gdzie oceniamy nagłośnienie zupełnie inaczej niz przy normalnych kolumnach podtsawkowych - należy to rozgraniczyć Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel100g Napisano 20 sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2008 Ja jakiś strasznie dobrze słyszany nie jestem, to że to nie to samo co porządne kolumny + wzmacniacz to wiem nawet chciałem kopić same kolumny bo mam Tosce 303 wiedz myślę że do słabszych kolumn była by ok ale niestety pali ona wyjścia w komputerze :/ czyli te ML byłby by dobre w moim przypadku ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 20 sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2008 Słuchaj widzę, że się uparłeś na nie bo są... większe ..więc pozostaje je po prostu kupić Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel100g Napisano 20 sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2008 Nie uprałem się tylko jakoś nie mogę uwierzyć że 1 calowe głośniki w Creativie potrafią grać ładnie i głośno. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 20 sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2008 Dokładnie to samo można napisać o mikrolabach - wątpię aby zagrały ładnie i w dodatku głośno takie stwierdzenie w cenie 240zł po prostu jest nie do przejścia - zadne głośnik komputerowe nie zagraja ani głośno i przy tym ładnie - jak pisałem wyżej trzeba iść na kompromis Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel100g Napisano 20 sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2008 To jakie głośniki do komputera uważasz za takie minimum do głośnego ładnego grania ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 20 sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2008 Nie ma jednoznacznej odp Tobie mogą się podobać mikrolaby a np mnie kompletnie - nie!, to nie temat na taką dyskusjęTu już wchodzą aspekty muzyki gatunku faktycznego ustawienia w pokoju, bezpośredniej konfrontacji, ulubionych płych i źródła ..ale w kompie z regoly to mp3, więc decyzje możesz uważać za słuszną - kupuj! pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel100g Napisano 20 sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2008 Oki zastanowię się jeszcze nad tymi T40 i czy nie dozbierać jeszcze trochę, gdyby nie to ze mam już dośc słuchawek z 8,99 z kiosku to bym czekał aż nazbieram więcej ale te słuchawki doprowadzają mnie już do szału. Dzięki za pomoc, pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 20 sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2008 Słuchaj powiem tak do kompa nie ma co czasami wydawać więcej dużej róznicy nie będzie, lepiej kup małe fajne praktyczne stereo a w przyszłości kupisz sobie wzcniacz lub ampli jak komu wygodnie i inne kolumny, polecam podłogowe ja jestem bardzo za nimi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts