Skocz do zawartości

MARANTZ SR-45 jakie tanie kolumny do tego?

Recommended Posts

Napisano
Witam, właśnie kupiłem amplituner MARANTZ SR-45 i chce sobie do niego dokupić jakieś kolumny (najlepiej podłogowe, podstawkowych nie mam gdzie ustawić... ale na upartego mogą być). Niestety budżet mam dość niski jakieś około 300zł. W tej cenie to chyba raczej używane wchodzą w grę... Zależy mi dość miękkim basie, soczystym brzmieniu i żeby ogólnie grały lepiej niż mój obecny zestaw do kompa (Logitech z2300). Pokój około 16m^2. Na allegro upatrzyłem kilka takich aukcji:

klik
klik
klik
klik
Chyba jednak za drogą dla mnie się cena wylicytuje...
klik
klik

Ewentualnie nowe
klik
klik

Co z tego zagrałoby najlepiej?? A może jakieś inne ktoś zaproponuje?
Z góry dzięki za sugestie icon_smile.gif dodam że będzie to mój pierwszy sprzęt tego typu i jestem kompletnym amatorem w tych sprawach icon_smile.gif
Napisano
No niestety odsłuch przez allegro raczej odpada icon_confused.gif dlatego wybiorę co innego icon_smile.gif Jak myślicie za ile mniej więcej pójdą te JAMO CLASIC 6 icon_question.gif I jak się sprawdzą z moim amplitunerem icon_question.gif , który to prawdę mówiąc kupiłem troszkę w ciemno icon_surprised.gif gdyż nic ciekawego na necie nie mogłem o nim znaleźć icon_confused.gif I czy w ogóle jest ktoś w stanie powiedzieć mi cokolwiek o nim icon_question.gif A może lepiej kupić nowe magnat monitor 220 icon_question.gif
Z góry dzięki za wszelkie sugestie icon_smile.gif pozdrawiam icon_smile.gif
Napisano
Sorki za pisanie posta pod postem ale niedługo kończy sie aukcja klik i dostałem dodatkowe zdjęcia tych kolumn na maila i nie spodobało mi sie to zdjęcie

Czy to jasne otarcie na środkowym głośniku (średniotonowym) po zewnętrznej części bedzie miało wpływ na jakość dźwięku? Czy długo to pogra? icon_confused.gif
Warto inwestować te głośniki ?? icon_confused.gif
Napisano
Odswieżam temat, teraz kwota wynosi max 600zł icon_smile.gif i maja to być kolumny podłogowe. Zastanawiam sie nad nowymi Magnatami 880 albo używanymi Jamo Classic 6 icon_question.gif Które z tych kolumn zagrają miększym basem i bardziej soczyscie? Slyszalem tylko Magnaty i wywarły na mnie dobre wrażenie. Poza tym są nowe i jest gwarancja icon_smile.gif A może Jamo zagrają jednak lepiej? Ewentualnie jakieś inne propozycję w tej kwocie icon_smile.gif Będe wdzięczny za wszelkie sugestie icon_smile.gif