Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam,nie dlugo bede kupował sprzęt grający i sam nie wiem co wybrać Czy lepiej kupic zestaw 5.1 czy moze stereo...no i do tego jakas sensowną kartę muzyczną.Sprzęt bedzie używany tylko do muzyki.W pokoju mam miejsce aby rozstawic zestaw 5.1 , ale pod warunkiem ze satelity beda nie duze.Zalezy mi na jak największej mocy i potężnym basie:) Ale nie takim zeby zagłuszyć resztę dźwięków. Pokój dzielę z bratem i na obrazku zaznaczyłem gdzie ustawie kolumny.Z 5.1 nie tez nie bedzie problemu:)
Mój budżet to około 1000zł.

ps.Wcześniej mialem taki zestaw podłączony pod PC:
http://www.allegro.pl/item416610457_lg_ht_362st_kredyt.html
w sumie nie narzekałem , ale chce cos lepszego:)

Plan pokoju:

Napisano
Skoro sprzęt będzie "tylko do muzyki", to daruj sobie 5.1.
Zresztą w tak "nasyconym" meblami pokoju ustawienie pięciu kolumn i suba nie wyglądałoby szczęśliwie.

A co do ustawienia kolumn, to chyba najlepiej byłoby postawić je z obu stron telewizora?

W porównaniu do poprzedniego KD praktycznie każdy wzmacniacz stereo będzie lepszy icon_wink.gif

A jaki?

Najlepiej ustal to z bratem icon_wink.gif a na poważnie to możesz rozważać wszystko - od małego Pianocrafta czy Denona do czegoś większego.

Nie szalałbym jednak z mocą i rozmiarami w takim pomieszczeniu icon_wink.gif

Kolumny powinny być wysokie - albo podłogówki > 90 cm albo monitory na stojakach. Raczej unikaj rozstawiania kolumn na meblach - solidne postawienie na kolcach uchroni was od basu-ciągnącego-się-wszędzie...