mr-andre Napisano 6 września 2008 Udostępnij Napisano 6 września 2008 WitamJestem w trakcie składania systemu KD na kolumnach KEF iQ7SE, iQ1, iQ6c, PSW2500.Do tego amplituner DENON AVR-2808 + DVD-1940.Problem w tym, że kompletnie nie znam się na kablach.Potrzebuję 2 x 3m główne, 2 x 8m tyły, 3m do subwoofera + coś do połączenia klocków DENON'a.Mają to być w miarę dobre kable za rozsądna pieniądze.Mam na oku kable główne - QED SILVER ANNIVERSARY XTtył - QED MICROsubwoofer - QED PERFORMANCE SUBWOOFER+ QED PERFORMANCE DIGITAL AUDIO (co-ax)Proszę o konstruktywną opinię fachowców, inne propozycje mile widziane.z góry dziękuję i pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 6 września 2008 Udostępnij Napisano 6 września 2008 Produkcja tego Qeda odbywa sie chyba w Chinach za jakieś mikroskopijne pieniądze chyba ,bo oferuja go wszyscy Sprzedawcy Kina Domowego,jakaś kolosalna przbitka na tym musi być.A na marginesie to Silver Annniversary XT to całkiem niezły kabel jest. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr-andre Napisano 6 września 2008 Autor Udostępnij Napisano 6 września 2008 (edytowany) Nie wiem gdzie jest produkowany. Sugerowałem się ceną i opiniami z prasy zachodniej (głównie brytyjskiej)Nawiasem mówiąc sprowadzam to wszystko z Wielkiej Brytanii. Edytowano 6 września 2008 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma potrzeby go cytować... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 6 września 2008 Udostępnij Napisano 6 września 2008 No wiesz, opinie w prasie branżowej nie zawsze są "bezinteresowne". Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr-andre Napisano 6 września 2008 Autor Udostępnij Napisano 6 września 2008 (edytowany) dlatego pytam znawców tematu (mam nadzieję) Edytowano 6 września 2008 przez RoRo Korzystaj z funkcji ODPOWIEDZ, gdy nie musisz cytować wypowiedzi poprzednika (wtedy-ODPISZ) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 6 września 2008 Udostępnij Napisano 6 września 2008 Dlatego jako posiadacz Qed-a piszę ,że warto /Na fronty mam Silver Anniversary bi-wire , na tył i do dialogowego zwykły S.A. do suba też jakiś Qed.DVD z ampli łaczy Qed coax 75 i dodatkowo jeszcze sześć kabelków RCA Qed Qunex-3 do SACD/. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arti Napisano 7 września 2008 Udostępnij Napisano 7 września 2008 wtrace pare slow od siebie.od dluzszego juz czasu mieszkam w Angli i napisze szczerze ze w wiekszosci sklepow hi-fi bardzo dobrze sprzedaja sie kabelki QED-a. Osobiscie nigdy nie mialem ich w swoich systemach ale cos musi byc w nich dobrego ze polecaja je tutaj a wybor kabli jest naprawde duzy!!!!pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waldek Napisano 8 września 2008 Udostępnij Napisano 8 września 2008 Witam!Ale na tył to ten kabelek chyba ciut krótki (8 m), chyba że pokój taki mały. Nawiasem mówiąc, to ile taki kabelek u brytoli za metr? Jestem posiadaczem tego kabla (2x2,5 mm2) i jestem z niego całkiem zadowolony. Planuje jednak zakup Oelhbach; http://www.elcoexim.com.pl/index.php/hv,Oehlbach/?l=237, tak na zapas i gwoli porównania.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr-andre Napisano 8 września 2008 Autor Udostępnij Napisano 8 września 2008 Cytat Witam!Ale na tył to ten kabelek chyba ciut krótki (8 m), chyba że pokój taki mały. Nawiasem mówiąc, to ile taki kabelek u brytoli za metr? Jestem posiadaczem tego kabla (2x2,5 mm2) i jestem z niego całkiem zadowolony. Planuje jednak zakup Oelhbach; http://www.elcoexim.com.pl/index.php/hv,Oehlbach/?l=237, tak na zapas i gwoli porównania.Pozdrawiam 8m to tak napisałem na oko - będzie z 10-12m (kino będzie ustawione w poprzek pokoju bo na długości jest okno, a nie chcę mieć TV na oknie)nie wiem, o który pytasz kabel ?na fronty 5 fuli, na tył 1,5pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts