szermac Napisano 9 września 2008 Napisano 9 września 2008 Witam, na poczatku zaznacze ze jestem laikiem w temacie "audio". Pytanie brzmi tak:Zastanawiam sie jak bedzie lepiej gralo, czy jak teraz podlaczone mam czy 2 sposobem. Posiadam amplituner 2 kanalowy, pierwotnie mialem podlaczone 2 kolumny lewa i prawa i teraz zakupilem subwoofer i podlaczylem go prosto pod amplituner, lecz wiem ze moge podlaczyc tez kolumny do subwoofera i tylko subwoofer pod amplituner. Zastanawaim sie jak bedzie lepiej, domyslam sie ze jak podlacze tym 2 sposobem to bass bedzie szedl w wiekszosci na woofer a srednie i wysokie tony na kolumny... Prosze o jakas podpowiedz. Dziekuje i pozdrawiam Odpisz, cytując
muzyczny_gość Napisano 9 września 2008 Napisano 9 września 2008 witamy, filtr masz w subie ? Odpisz, cytując
szermac Napisano 9 września 2008 Autor Napisano 9 września 2008 (edytowany) Nie mam pojecia ... rozkrecalem go ale widzialem tylko zwrotnice i 2 glosniki tak mi sie wydajeA moge to jakos sprawdzic ?? dodalem rysunek jesli to cos da jak subwoofer wyglada od tylu Edytowano 10 września 2008 przez RoRo Proszę korzystać z opcji „EDYTUJ” by uzupełnić swoją wypowiedź – zamiast dodawać kolejne posty... Odpisz, cytując
muzyczny_gość Napisano 9 września 2008 Napisano 9 września 2008 generalnie dobra opcja jes zasilanie go z osobnego wzmacniacza.. nie lepiej bylo kupic aktywnego suba ? a jakie masz kolumny i jaki sub ? Odpisz, cytując
szermac Napisano 9 września 2008 Autor Napisano 9 września 2008 (edytowany) powiedzmy ze dostalem subwoofer kolumny fenixy tonsila i sub jamo sw300 Edytowano 10 września 2008 przez RoRo Proszę korzystać z opcji „EDYTUJ” by uzupełnić swoją wypowiedź – zamiast dodawać kolejne posty... Odpisz, cytując
muzyczny_gość Napisano 9 września 2008 Napisano 9 września 2008 szermac edytuj swoje odpowiedzi a nie za każdym razem kolejny post..bałagan się robiPolecam zasilić go z osobnego wzmaka lepsza kontrola optymalne wykorzystanie, swoboda, słuchasz muzyki z subem lub jeżeli nie chcesz bez niegoZdeydowanie najlepsze wejście Odpisz, cytując
szermac Napisano 9 września 2008 Autor Napisano 9 września 2008 raczej nie bede kupowal nowego wzmaka pod suba, prosze odpowiedz tylko, czy zostawic tak jak , mam podlaczone czy podpiac glosniki do suba i sub do amplitunera czy tez mzoe kupic i zamontowac filtr do suba i wtedy podlaczyc. Odpisz, cytując
muzyczny_gość Napisano 9 września 2008 Napisano 9 września 2008 zdecydownie z filtrem poniewaz na subwoofer bedzie szło całe pasmo.. i kłopot murowany Odpisz, cytując
szermac Napisano 9 września 2008 Autor Napisano 9 września 2008 nie zrozumialem, czyli proponujesz zebym zakupil filtr zamontowal go i podpial kolumny pod suba tak ?? i jeszcze jak sprawdzic czy mam filtr w subie ? Odpisz, cytując
muzyczny_gość Napisano 9 września 2008 Napisano 9 września 2008 Tak się nie da - musi być zasilany osobną końcówka ze wzmacniacza, filtr odfiltruje Tobie górną częstotliwość..chyba, że taki już jesta kolumny i tak będą zasilany końcówkami na raz wszystkiego nie podłączaj chyba, że masz wyjścia na pasywny sub z osobną końcówkaa Ty masz duzy pokój mało Ci basu czy co ? Odpisz, cytując
szermac Napisano 9 września 2008 Autor Napisano 9 września 2008 Rozumiem. Pokoj maly ale subwoofer byl za darmo dlatego go podlaczylem. Czyli zostawie teraz tak jak jest ze kolumny pod amplituner i sub tez pod amplituner.Ale zastanawiam sie po co na subie wtedy miejsce na podlaczenie kolumn skoro maja grac gorzej i nie maja filtra Odpisz, cytując
Recommended Posts