edag Napisano 12 września 2008 Udostępnij Napisano 12 września 2008 Proszę o Waszą opinię:Posiadam Denona 1908 i zestaw Bose Acoustimass 10, zestaw grał dobrze przez 2 miesiące i pewnego pięknego dnia Amplituner się wyłaczył. W książce serwisowej przeczytałem że takie zachowanie może być spowodowane 1. Zbyt wysoką temperaturą w pomieszczeniu - nie wchodzi w grę2. Dotykaniem niezaizolowanego kabla głośnikowego do obudowy amplitunera - ? przez 2 miesiące grało a nikt nie robił nic z kablami3. Podłączeniem do amplitunera głośników o impedancji różnej od amplitunera - i tu jest różnica gdyż bose w opisie działają w zakresie od 4 do 8Ohm a Denon w zakresie od 6 do 16 Ohm.Czy naprawdę mogże to powodować takie zachowania amplitunera? tym bardziej że nie słucham muzyki głośnopozdro Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
space Napisano 16 września 2008 Udostępnij Napisano 16 września 2008 Opcja nr. 3 - na 100 %. Rozwiązanie - słuchaj ciszej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edag Napisano 29 września 2008 Autor Udostępnij Napisano 29 września 2008 Cytat Opcja nr. 3 - na 100 %. Rozwiązanie - słuchaj ciszej dzięki za poradę,oddałem AVR-a do serwisu i okazało się że końcówki mocy są OK a problem był z zasilaczem, wspomnieli coś o spadkach napięcia w sieci ale nie bardzo chce mi się w to wierzyć gdyż jest on podłaczony do listwy ze stabilizatorem a poza tym mam w domu sporo innych urządzeń i dziwne by było żeby tylko AVR się popsuł od spadków napięcia,pozdro Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deimos Napisano 15 marca 2014 Udostępnij Napisano 15 marca 2014 Cytat Opcja nr. 3 - na 100 %. Rozwiązanie - słuchaj ciszej Bzdura kompletna. miałem Denona tylko znacznie wyższy model i bez problemu radził sobie z kolumnami 4 ohm (zestaw Jamo D-6, potem D-7). A mocy nie żałowałem! Bo na szczęście nie mieszkam w blokowisku i nie muszę słuchać każdego pierdnięcia sąsiada :!: Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Potpourri Napisano 16 marca 2014 Udostępnij Napisano 16 marca 2014 Raz się wyłączył i poleciałeś od razu do serwisu? Przesada. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts