obses Napisano 14 września 2008 Napisano 14 września 2008 Witam.Potrzebuje rady kogos zorientowanego w temacie. Posiadam:amplit. onkyo 605kolumny quadrall quintas 700 bez subKupiłem je skuszony opinia na jednym forum, że do quintas 700 nie trzeba suba i swietnie gra bas. Cóż, niestety to nie prawda. Sam zestaw gra dobrze ale wiecej basu mam na komputerowych logitechach za 160zł niż tam. Pomimo kombinowania z różnymi ustawieniami ampli dzwiek wciaz jest niezadawalający-szczególnie że lubie wiecej niskiech tonów. Głownie jest zle przy filmach, jesli chodzi o muzyke to jak gra glosno jest ok, ale jak cicho to juz gorzej.Jaki aktywny sub polecacie? Założenia:-zestaw j/w-pokój 30m2 (ale wysoki, 3,20m wysokosci)-kino 55% , muzyka 45%-cena do 900zł-odpadaja uzywane, odpada też kombinowanie w stylu przerabiania wtyczek itp-fajnie jakby się wizualnie dobrze skomponowałoPozdrawiam. Odpisz, cytując
Jeremi Napisano 14 września 2008 Napisano 14 września 2008 Mogę potwierdzić - Onkyo 605 ma bas baaaardzo kiepski. W porównaniu z H/K AVR 247 Onkyo mnie rozczarowało - zagrało jak plastikowa pozytywka... A swoją drogą to prawda - Qadrale Quintas 700 to bardzo dobre kolumny w swoim przedziale cenowym I zapewne gdyby to nie było Onkyo zagrały by "inaczej". Odpisz, cytując
obses Napisano 14 września 2008 Autor Napisano 14 września 2008 Cytat Mogę potwierdzić - Onkyo 605 ma bas baaaardzo kiepski. W porównaniu z H/K AVR 247 Onkyo mnie rozczarowało - zagrało jak plastikowa pozytywka... A swoją drogą to prawda - Qadrale Quintas 700 to bardzo dobre kolumny w swoim przedziale cenowym I zapewne gdyby to nie było Onkyo zagrały by "inaczej". Moze masz racje ze to wina ampli... w takim razie czy aktywny sub pomoze? Czy bedzie nadal slabiutko? Odpisz, cytując
Jeremi Napisano 15 września 2008 Napisano 15 września 2008 Każdy kto posiadał kino 5.0 i po pewnym czasie dołożył subbas (nieważne czy za 1kzł czy za 3kzł) powie Ci to samo- BYŁO WARTO!A dlaczego? Ponieważ ścieżka DD 5.1 zawiera dla subbasu osobno zapisaną ścieżkę dzwiękową. Możesz obejżeć film bardzo głośno i poczujesz fajny bas z Qadrali, ale z subem będziesz mógł obejżeć go o połowę ciszej, ale z takim samym (a zapewne i lepszym ) efektem.Jeżeli pragniesz zeby Megetron podczas transformacji zatrząsł nie tylko Twoją kanapą ale i także sąsiadów, ustawisz subbas tak jak będzie Ci odpowiadał. Załóżmy ze dziś bez suba oglądasz film na 3/4 mocy ampli, z subem ograniczysz głośność do 1/3, a udeżenie basu przejmie subbas.Mam nadzieję że w miarę dobrze ująłem to o czym myślę Odpisz, cytując
pirs Napisano 15 września 2008 Napisano 15 września 2008 Witam.Sub napewno ci pomoże.Ale pamiętaj że masz duży pokój i bardzo wysoki.Zbyt słaby sub będzie u ciebie brzmiał jak klepanie kijem o karton.Sam miałem taki przypadek.Szkoda kasy.Lepiej troche dołozyć i kupić cos porządnego.Pozdrawiam Odpisz, cytując
obses Napisano 15 września 2008 Autor Napisano 15 września 2008 Cytat Witam.Sub napewno ci pomoże.Ale pamiętaj że masz duży pokój i bardzo wysoki.Zbyt słaby sub będzie u ciebie brzmiał jak klepanie kijem o karton.Sam miałem taki przypadek.Szkoda kasy.Lepiej troche dołozyć i kupić cos porządnego.Pozdrawiam Myśle nad produktem z tej samej rodziny:SUB 51DVale bedzie pewnie słaby, moze da rade jakos? Kurcze miałem kupic kino do 2000zł, stwierdziłem że szkoda kasy na szmelc to kupiłem za 3500 i teraz jeszcze sub... Naprawde już i tak przegiąłem Odpisz, cytując
Recommended Posts