Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Cześć,

zastanawiam się nad kupnem kolumn do Yamaha CR 2020 (dostałem na prezent). Szukam nowych kolumn do kwoty powiedzmy 4-7 tys. Sprzęt jaki posiadam to TV Samsung :) ale i gramofon Yamaha YP-D6. Powierzchnia mojego salonu to około 40m2 (5x8m). 

Mój sprzęt poniżej. Link do hifiengine. Obecnie stoi na poddaszu i czeka na kolumny. Jakiej muzyki słucham? Każdej oprócz metalu. Co chciałbym uzyskać? Zależy mi na dobrym basie, nie wiem czy to dobre porównanie, ale moje głośniczki 5.1 od komputera około 8 letnie, dają super efekt, ponieważ nie muszę pogłaśniać na full (głośna muzyka nie dla mnie), podkręcam bas, głośność na 50% i czuje w płucach niskie tony. Nie wiem czy dobrze wytłumaczyłem, starałem się jak mogłem :)

Z tyłu amplitunera widnieje taki zapis:

A or B or C : 8-16 ohm / speaker

A + B or A + C : 16 ohm / speaker

Jakie kolumny można pod to podłączyć? Myślałem o Dali i o Monitor Audio. O Dali ponieważ przeczytałem sporo opinii na +, natomiast Monitor Audio to widziałem w akcji, ale z nowym sprzętem.

Chciałbym kupić 4szt kolumn aby dwie były stojące obok TV, natomiast na przeciwko nad kanapą, 2 kolumny wiszące. Czy da się taki zestaw skomponować?

Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam!

20181129_134156.resized.jpg

20181208_153822.jpg

Edytowano przez Gość