Tobiasz Hadryś Napisano 16 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 16 grudnia 2018 Witam! Jestem posiadaczem rejestratora zoom h1. Zakupiłem go ponieważ chcę nagrywać gitarę akustyczną. Problem polega na tym że chyba nie potrafię się nim posługiwać... zoom strasznie łapie szumy i dźwiek z gitary jest nagrywany z szumami. Niezależnie jaki jest input to i tak są szumy. Dowiedziałem się, że szumy są ponieważ dźwiek z gitary nie jest zbyt mocny i żeby dźwiek był jak najlepszy to wskaźnik głośności musi oscylować w przedziale - 12 do -6 tylko jest problem taki ze nie potrafię grać tak głośno jeśli input jest zbyt niski a jeżeli ustawie zbyt wysoki 70-80 to wtedy dźwiek juz nie jest przyjemny. Gry cos mowie do rejestratora to szumów nie ma bo głośnośc dźwieku jest wysoka. Na youtube znalazlem pare osób które używa również zoom i u nich taki problem nie wystepuje. Czy wie ktos jak uwtawic to poprawnie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts