Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam, ponieważ nie jestem obeznana w tym, w sklepie rtv podpowiedziano mi żeby zakupić kabel cinch aby podpiąć amplituner do tv, jest jeden wtyk cinch do aplitunera i jeden do tv, aby można było słyszeć dźwięk z kolumn które są podpięte do amplitunera. Wcześniej kupiłam kabel hdmi jednak okazało się że w amplitunerze nie mam takiego wejścia, a wcześniej niestety tego nie sprawdziłam. Próbowałam na wiele sposobów, ale jednak nie mogę sobie z tym poradzić.

Przesyłam zdjęcie wejść amplitunera oraz tv (w które gniazda dokładnie mam złożyć te kable w obu urządzeniach?), oraz po wpięciu jaką mam wybrać funkcję w amlitunerze? Input, dvd, vcd?

Bardzo proszę o pilną pomoc

IMG_20181221_152423.jpg

amlituner.jpg

IMG_20181221_152443.jpg

tv.jpg

Napisano (edytowany)

Kto ci sprzedał ten psełdo amplituner.Musisz dokupić jakiś tani dac.Bo ten niby amplitunera nic nie ma tylko RCA.A musisz podłączyć przez optyka w tv.Te duże terminale są do stereo.Kable od kolumn do Right i Left.

Edytowano przez Elizjum7919.
Napisano
1 minutę temu, mkk napisał:

Po pierwsze , ile masz kolumn podłączonych do ampli ? 

Po drugie , albo jak wyżej dac , albo taki kabel https://mediamarkt.pl/rtv-i-telewizory/kabel-hama-jack-3-5-2xcinch-2m-2?gclid=EAIaIQobChMIi__iz6Ox3wIVyOWaCh2lBgltEAQYAyABEgKpVvD_BwE&gclsrc=aw.ds i wyjść z tv przez złącze słuchawkowe . Nie po audiofilsku, ale na tym VK różnicy nie będzie. 

No dokładnie z tym sprzętem tylko tak?

Napisano
23 minuty temu, Elizjum7919. napisał:

No dokładnie z tym sprzętem tylko tak?

Dwie kolumny są podpięte

czy wpinając jack do tv, będzie możliwość sterowania, czy chcę aby głos był z głośników telewizora, czy z kolumn?

Tak aby nie trzeba było za każdym razem ściągać telewizora, bo chciałabym żeby kabel jack był ciągle wpięty i była możliwość sterowania.

Napisano

Ok to przepnę te kable, więc jack odpada bo nie chcę mieć głośniki w tv wyłączone.

A inny rodzaj kabla może być jeszcze zastosowany aby była możliwość wyboru skąd ma iść dźwięk? Np kabel euro i 2xchinch.