klaudia229 #1 Napisano 21 grudnia 2018 Witam, ponieważ nie jestem obeznana w tym, w sklepie rtv podpowiedziano mi żeby zakupić kabel cinch aby podpiąć amplituner do tv, jest jeden wtyk cinch do aplitunera i jeden do tv, aby można było słyszeć dźwięk z kolumn które są podpięte do amplitunera. Wcześniej kupiłam kabel hdmi jednak okazało się że w amplitunerze nie mam takiego wejścia, a wcześniej niestety tego nie sprawdziłam. Próbowałam na wiele sposobów, ale jednak nie mogę sobie z tym poradzić. Przesyłam zdjęcie wejść amplitunera oraz tv (w które gniazda dokładnie mam złożyć te kable w obu urządzeniach?), oraz po wpięciu jaką mam wybrać funkcję w amlitunerze? Input, dvd, vcd? Bardzo proszę o pilną pomoc Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Elizjum7919. #2 Napisano 21 grudnia 2018 (edytowany) Kto ci sprzedał ten psełdo amplituner.Musisz dokupić jakiś tani dac.Bo ten niby amplitunera nic nie ma tylko RCA.A musisz podłączyć przez optyka w tv.Te duże terminale są do stereo.Kable od kolumn do Right i Left. Edytowano 21 grudnia 2018 przez Elizjum7919. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mkk #3 Napisano 21 grudnia 2018 Po pierwsze , ile masz kolumn podłączonych do ampli ? Po drugie , albo jak wyżej dac , albo taki kabel https://mediamarkt.pl/rtv-i-telewizory/kabel-hama-jack-3-5-2xcinch-2m-2?gclid=EAIaIQobChMIi__iz6Ox3wIVyOWaCh2lBgltEAQYAyABEgKpVvD_BwE&gclsrc=aw.ds i wyjść z tv przez złącze słuchawkowe . Nie po audiofilsku, ale na tym VK różnicy nie będzie. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Elizjum7919. #4 Napisano 21 grudnia 2018 1 minutę temu, mkk napisał: Po pierwsze , ile masz kolumn podłączonych do ampli ? Po drugie , albo jak wyżej dac , albo taki kabel https://mediamarkt.pl/rtv-i-telewizory/kabel-hama-jack-3-5-2xcinch-2m-2?gclid=EAIaIQobChMIi__iz6Ox3wIVyOWaCh2lBgltEAQYAyABEgKpVvD_BwE&gclsrc=aw.ds i wyjść z tv przez złącze słuchawkowe . Nie po audiofilsku, ale na tym VK różnicy nie będzie. No dokładnie z tym sprzętem tylko tak? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klaudia229 #5 Napisano 21 grudnia 2018 23 minuty temu, Elizjum7919. napisał: No dokładnie z tym sprzętem tylko tak? Dwie kolumny są podpięte czy wpinając jack do tv, będzie możliwość sterowania, czy chcę aby głos był z głośników telewizora, czy z kolumn? Tak aby nie trzeba było za każdym razem ściągać telewizora, bo chciałabym żeby kabel jack był ciągle wpięty i była możliwość sterowania. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mkk #6 Napisano 21 grudnia 2018 No jak dwie to nie do tych terminali co potrzeba. Te dwa duże po prawej powinny być użyte A wpinając jacka do słuchawkowego , na 99% głośniki tv będa odłączone. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Elizjum7919. #7 Napisano 21 grudnia 2018 (edytowany) Masz źle głośniki podłączone wyjścia w amplitunerze speaker output RIGHT I LEFT.Te odkręcane? Edytowano 21 grudnia 2018 przez Elizjum7919. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klaudia229 #8 Napisano 21 grudnia 2018 Ok to przepnę te kable, więc jack odpada bo nie chcę mieć głośniki w tv wyłączone. A inny rodzaj kabla może być jeszcze zastosowany aby była możliwość wyboru skąd ma iść dźwięk? Np kabel euro i 2xchinch. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach