Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Z jednej strony słuchawki z mocnym basm brzmią efektownie, bo każdy strzał może brzmieć jak potężny wybuch, z drugiej strony wielu graczy preferuje słuchawki o bardzo szczupłym basie i podkreślonej nie tyle górze co niższym jej zakresie i wyższym zakresie średnich tonów, bo każdy szelest wtedy jest bardziej wyraźny. Cloudy są z jednej strony  słuchawkami wyraźnie przekazującymi szelesty a z drugiej mają silny bas. Posłuchaj Arctis 5 i sam się przekonasz.

• 2 weeks later...
Napisano

Odświeżam temacik bo miałem dziś na głowie Arctis 5. Mniej więcej o takie brzmienie, jakie oferują te słuchawki mi chodzi. Spoko bas, nic nie kuje po uszach, nadają się do muzyki, w grach jest świetnie. Nie wiem jak to działa bo sądziłem, że za dźwięk głównie odpowiada silnik gry, ale Arctis 5 bardzo dobrze pozycjonują dźwięk. Niestety nie mogę ich kupić bo mają obracane nausznice i nie założę ich sobie sam na łeb (niepełnosprawność), a nie będę co chwilę wołać domowników.

Wolałbym też słuchawki półotwarte, w zamkniętych dziwnie się czuję, jakby ciśnienie w nausznicach się zmieniło ?

Znajdę słuchawki półotwarte, grające podobnie do Arctis 5, które się nie składają aż tak jak one w kwocie do 500 zł?