geforc Napisano 30 grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 30 grudnia 2018 Pisałeś ze gorsza jakość dźwięku niz w 200 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 30 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2018 (edytowany) Ja Arctisów nie słyszałem. Wielu ich posiadaczy jest z nich zadowolonych. Wygląda jednak na to że są to słuchawki zamknięte, bardziej do grania niż muzyki. I jest to alternatywa dla tych którzy szukają słuchawek do grania, raczej poza tym wątkiem. Bo mnie się propozycje skończyły. Edytowano 30 grudnia 2018 przez MobyDick Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
geforc Napisano 30 grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 30 grudnia 2018 To czekam na propozycje od innych https://m.ceneo.pl/28644035#crid=93132&pid=11293 A takie coś , jesli dołóżę troche? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 30 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2018 Dobre słuchawki monitorowe, więcej góry niż z dołu. Wymagają wzmacniacza słuchawkowego lub sprzętu z dość mocnym sygnałem wyjściowym. Telefon lub integra w komputerze odpada. K240 Studio to te same słuchawki, tylko w innej kolorystyce i z uboższym wyposażeniem w pudełku, dlatego są tańsze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
geforc Napisano 31 grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 31 grudnia 2018 W kompie mam jakiegos asusa xonar i podlaczony zestaw 2.1 i do niego słuchawki podlaczam, nigdy bezposrednio do dzwiekowej, oprocz tego wzmacniacz yamahy rn301 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 31 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2018 (edytowany) Pozostaje wypróbować. Może być dość cicho. Ale to naprawdę dobre słuchawki w swojej cenie i zastosowaniu. One mają niewielkie przetworniki. Zaledwie 30 m średnicy i większa ich powierzchnię zajmuje kopułka, do tego impedancja nie jest zbyt niska. W przypadku podłączenia do sensownego sprzętu studyjnego do słuchawek , nie ma problemu. Edytowano 31 grudnia 2018 przez MobyDick Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
geforc Napisano 31 grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 31 grudnia 2018 Jak cicho? Niska głośność bedzie? Juz te creative co mialem glosni graly a mialem odpalone na 25 a max byl 60... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 31 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2018 Creative Soundblaster Evo Wireless pewnie miały czułość około 100 dB a K240 maja 91 dB. Do tego maja wyższa impedancję. Trzeba szacować ze będą grały jakieś 10 razy ciszej przy tym samym ustawieniu głośności. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
geforc Napisano 31 grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 31 grudnia 2018 No to nie wiem co brac... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 31 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2018 A czemu nie mogą być zamknięte ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
geforc Napisano 31 grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 31 grudnia 2018 Nie lubię jak pocą mi sie uszy i glowa wokół padów Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 31 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2018 No to najlepsze będą Koss UR40. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
geforc Napisano 31 grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 31 grudnia 2018 https://www.audiofanatyk.pl/sluchawki-do-140zl-koss-ur40/ Wg recenzji srednio... A do 400zl? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 31 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2018 Z recenzji wynika ze stwarzają problemy jeśli chodzi o izolację. Ale wszystkie słuchawki otwarte tak mają. Półotwarte też często są niewiele lepsze pod tym względem. Pozatym są zbudowane jak słuchawki do sprzęty przenośnego. Jak na dość duże słuchawki tego typu, bo wokółuszne, można je mocno złożyć. Przy budżecie 400 zł przeznaczyłbym 150 zł na wzmacniacz słuchawkowy do AKG K240. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
geforc Napisano 1 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 1 stycznia 2019 Nie no nie chce żadnych wzmacniaczy... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 1 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 1 stycznia 2019 To myślę że niema sensu rozpędzać się ze zbyt drogimi słuchawkami .... Chociaz przyszły mi do głowy jeszcze Xiaomi MI HIFI teraz już w 2 generacji. Przynajmniej pierwsza ich generacja miała bardzo małe wymagania odnośnie sprzętu i nie wymagały dużej mocy do ich napędzenia, Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
geforc Napisano 1 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 1 stycznia 2019 Nie no 400zl to przegiecie o jakies 200zl Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 1 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 1 stycznia 2019 Dnia 31.12.2018 o 16:08, geforc napisał: A do 400zl? Za to wykonanie jak znacznie droższych słuchawek metal i skóra. Do tego łatwo powinno dać się je napędzić. Tu sa taniej za 302 zł Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
geforc Napisano 1 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 1 stycznia 2019 Jednak wole cos pewniejszego z polski... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts