Łukasz M Napisano 26 stycznia 2019 Napisano 26 stycznia 2019 (edytowany) Cześć Wszystkim. Jest to mój pierwszy post na tej stronie, ale bywam tu dość regularnie w poszukiwaniu ciekawych informacji i nowości Jak tytuł wskazuje, chcę zmienić swoje głośniki. Używam Sony SS H771. Kupiłem je bo nie miałem kasy, sprzedawał sąsiad i mały br od frontu. Napędza je komputer z kartą dźwiękową Aim SC 8000 i wzmacniacz 2.1 YJHIFI na tpa 3116 2x50w , 100w woofer.. Jest dużo tematów, w których ludzie poszukują dobrego stereo ale pod duże dobre wzmacniacze stąd mój post. Szukam używanych kolumn które dobrze zagrają w małym salonie (załącznik) Miedzy pracą a opieką nad synkiem i obowiązkami domowymi znajduję czas na muzykę. Różną muzykę ... od Enigmy po Slipknota czy Digi Dagostino. Lubię wyrazistą i szybką górę i miękki niski bass. O dziwo kiedyś te sony mi wystarczyły ale dziś moje potrzeby są większe. Rodzinka wygoniła mnie w róg salonu pod okna gdzie siedzę przy biurku 130 cm. Zastanawiałem się nad opcją pośrednią która przewidywała postawienie kolumn na rtv-ce i odsłuchiwanie na kanapie co plusem było by też oglądanie filmów ( PC+ tv) z fajnym dźwiękiem. Opcja ta pozwala postawienie takich kolumienek jak np Grundig SM 500 - to tylko przykład. Główny cel to kolumienki ustawione kierunkowo do osoby siedzącej przy biurku. Zastanawiałem się nad: Kef q1 Mission m72 Quadral kx100 Grundig m800 ale nie ma ich na olx Tannoy m1 lub m2 (te drugie są dość drogie a m1 ktoś sprzedaje za 600zł dość blisko mnie.) Dzięki za poradę PS: nie obwiać się przesyłem? czy lepiej bliżej i pojechać. Edytowano 26 stycznia 2019 przez Łukasz M Odpisz, cytując
Recommended Posts