Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Cześć Wszystkim.

Jest to mój pierwszy post na tej stronie, ale bywam tu dość regularnie w poszukiwaniu ciekawych informacji i nowości :)

Jak tytuł wskazuje, chcę zmienić swoje głośniki. Używam Sony SS H771. Kupiłem je bo nie miałem kasy, sprzedawał sąsiad i mały br od frontu.

Napędza je komputer z kartą dźwiękową Aim SC 8000 i wzmacniacz 2.1 YJHIFI na tpa 3116 2x50w , 100w woofer..

Jest dużo tematów, w których ludzie poszukują dobrego stereo ale pod duże dobre wzmacniacze stąd mój post.

Szukam używanych kolumn które dobrze zagrają w małym salonie (załącznik)

Miedzy pracą a opieką nad synkiem i obowiązkami domowymi znajduję czas na muzykę. Różną muzykę ... od Enigmy po Slipknota czy Digi Dagostino.

Lubię wyrazistą i szybką górę i miękki niski bass. O dziwo kiedyś te sony mi wystarczyły ale dziś moje potrzeby są większe.

Rodzinka wygoniła mnie w róg salonu pod okna gdzie siedzę przy biurku 130 cm.

Zastanawiałem się nad opcją pośrednią która przewidywała postawienie kolumn na rtv-ce i odsłuchiwanie na kanapie co plusem było by też oglądanie filmów ( PC+ tv) z fajnym dźwiękiem.

Opcja ta pozwala postawienie takich kolumienek jak np Grundig SM 500 - to tylko przykład.

Główny cel to kolumienki ustawione kierunkowo do osoby siedzącej przy biurku.

Zastanawiałem się nad:

Kef q1

Mission m72

Quadral kx100

Grundig m800 ale nie ma ich na olx

Tannoy m1 lub m2 (te drugie są dość drogie a m1 ktoś sprzedaje za 600zł dość blisko mnie.)

Dzięki za poradę

PS: nie obwiać się przesyłem? czy lepiej bliżej i pojechać.

pokoj.png

Edytowano przez Łukasz M