Yattaman Napisano 29 stycznia 2019 Napisano 29 stycznia 2019 Witam. Mam problem ze zwrotnicami w Altusach 150 (ustaliłem kiedyś, że technicznie to są to Altony 110, ale też proszę o weryfikację). Problem polega na tym, że zwrotnice różnią się trochę wyprowadzeniami i w obu nie jest przylutowany jeden z drutów średniej cewki. Poniżej rozpiska porównawcza obu zwrotnic i zdjęcia. Bardzo proszę o pomoc, jak to właściwie powinno być połączone. 1 - GDN(-), GDWT(-), wejście(-), GDM(+),...tu powinna być średnia cewka? druga zwrotnica: jak wyżej; 3 - cewka mała, cewka średnia, potencjometr midrange; druga zwrot.: cewka mała, cewka średnia; (nie ma wyjścia na potencjometr midrange); 5 - potencjometr tweeter, kondensator 1; druga zwrot.: jak wyżej; 6 - kondensatory 2 i 3; druga zwrot.: jak wyżej; 7 - cewka duża, wejście(+); druga zwrot.: jak wyżej; UWAGA - punkty 6 i 7 są zmostkowane! 12 - kondensator 1; druga zwrot.: kondensator 1, cewka mała, potencjometr midrage; 13 - kondensatory 2 i 3, cewka mała; druga zwrot.: kondensatory 2 i 3; UWAGA - punkty 12 i 13 są zmostkowane! 14 - cewka duża, GDN(+); druga zwrot.: jak wyżej. Drugie wyjścia od potencjometrów w obu zwrotnicach idą odpowiednio: od midrage do GDM(-), a od od tweetera do GDWT(+). Podsumowując. W obu zwrotnicach nie przylutowany jest jeden z drutów średniej cewki, a wyjście na potencjometr midrage w jednej odchodzi od 3 a w drugiej od 12. Pozostałe różnice, jak na moją głowę chyba nie są istotne, bo i tak punkty, których dotyczą są zmostkowane. Jak to powinno być ostatecznie połączone? Proszę o pomoc. Odpisz, cytując
Recommended Posts