Sa1go Napisano 7 lutego 2019 Napisano 7 lutego 2019 Witam, Chciałbym kupić słuchawki bezprzewodowe do max 200zł, raczej BT. Byleby nie były dokanałowe. Myślałem o Sony MDR-ZX330BT, ale kompletnie się nie znam. Bardzo proszę o poradę. Odpisz, cytując
MobyDick Napisano 7 lutego 2019 Napisano 7 lutego 2019 (edytowany) W tej cenie celowałbym raczej w Bluedio T5 . Lub T5s. Edytowano 7 lutego 2019 przez MobyDick Odpisz, cytując
Sa1go Napisano 7 lutego 2019 Autor Napisano 7 lutego 2019 52 minuty temu, MobyDick napisał: W tej cenie celowałbym raczej w Bluedio T5 . Lub T5s. Dzięki za rekomendację. Na pewno kupię któryś z tych modeli. Możesz tylko powiedzieć jaka między nimi jest różnica? I takie, może głupie pytanie, ale właściwie kupuję pierwszy raz cokolwiek bezprzewodowego. Czy w zestawie jest dołączany nadajnik? Odpisz, cytując
MobyDick Napisano 7 lutego 2019 Napisano 7 lutego 2019 (edytowany) W przypadku słuchawek bluetooth prawie nigdy nadajnik nie jest na wyposażeniu. Do smartphona lub komputera wyposażonych w transmisję tego typu nie jest on potrzebny. W przypadku komputera bez bluetooth potrzebny jest tylko adapter pod USB za 20 zł ( lub więcej). Jeśli potrzebujesz podłączyć takie słuchawki do np. TV bez takiej komunikacji potrzebny może być droższy adapter audio. T5s ma nowszy chip odpowiedzialny za komunikację bezprzewodową. Z tego co wiem te ze starszym chipem z niektórymi telefonami grają ciszej. Edytowano 7 lutego 2019 przez MobyDick Odpisz, cytując
Sa1go Napisano 7 lutego 2019 Autor Napisano 7 lutego 2019 56 minut temu, MobyDick napisał: W przypadku słuchawek bluetooth prawie nigdy nadajnik nie jest na wyposażeniu. Do smartphona lub komputera wyposażonych w transmisję tego typu nie jest on potrzebny. W przypadku komputera bez bluetooth potrzebny jest tylko adapter pod USB za 20 zł ( lub więcej). Jeśli potrzebujesz podłączyć takie słuchawki do np. TV bez takiej komunikacji potrzebny może być droższy adapter audio. T5s ma nowszy chip odpowiedzialny za komunikację bezprzewodową. Z tego co wiem tez ze starszym chipem z niektórymi telefonami gra ciszej. Dziękuję bardzo za pomoc. Odpisz, cytując
MobyDick Napisano 7 lutego 2019 Napisano 7 lutego 2019 Do czego mają być podłączane te słuchawki ? Odpisz, cytując
Sa1go Napisano 8 lutego 2019 Autor Napisano 8 lutego 2019 (edytowany) 18 godzin temu, MobyDick napisał: Do czego mają być podłączane te słuchawki ? Do stacjonarnego PC, sporadycznie do telefonu. Ale głównie PC. Edytowano 8 lutego 2019 przez Sa1go Odpisz, cytując
MobyDick Napisano 8 lutego 2019 Napisano 8 lutego 2019 To jeśli komputer nie posiada modułu bluetooth, dobrze go wyposażyć w takie coś na USB. Najlepiej obsługujący protokoły przynajmniej w wersji 4.0 . O modele obsługujące nowsze standardy raczej dość trudno. Odpisz, cytując
Sa1go Napisano 8 lutego 2019 Autor Napisano 8 lutego 2019 28 minut temu, MobyDick napisał: To jeśli komputer nie posiada modułu bluetooth, dobrze go wyposażyć w takie coś na USB. Najlepiej obsługujący protokoły przynajmniej w wersji 4.0 . O modele obsługujące nowsze standardy raczej dość trudno. Niestety nie mogę znaleźć modelu T5S, więc chyba nie mam wyboru i kupię T5, nie chce pchać się w jakieś zakupy z Chin. Dzięki za poradę z tym modułem. Chyba już wszystko wiem. Odpisz, cytując
MobyDick Napisano 8 lutego 2019 Napisano 8 lutego 2019 Link z tymi T5s jest ze sklepu firmowego producenta i wysyłka z magazynów z Europy jest w tym przypadki tańsza niż z Chin. Masz wtedy pewność że jeśli wysyłka jest z terenu UE to nie będziesz ponosić opłat celnych. Odpisz, cytując
Sa1go Napisano 8 lutego 2019 Autor Napisano 8 lutego 2019 3 godziny temu, MobyDick napisał: Link z tymi T5s jest ze sklepu firmowego producenta i wysyłka z magazynów z Europy jest w tym przypadki tańsza niż z Chin. Masz wtedy pewność że jeśli wysyłka jest z terenu UE to nie będziesz ponosić opłat celnych. Dzięki za radę, nawet tego nie zauważyłem. Zaraz zamawiam. Właściwie, temat do zamknięcia. Odpisz, cytując
MobyDick Napisano 8 lutego 2019 Napisano 8 lutego 2019 Możesz jeszcze podzielić się wrażeniami co do tych słuchawek. Np. przy Bluedio T6 łatwo może umknąć to że nie mają przycisków do regulacji głośności i kabel USB-C/jack 3.5 mm nie dają w zestawie i jeśli go potrzebujesz to musisz sobie dokupić i to koniecznie oryginalny, bo te przewidziane do smartphonów nie działają z słuchawkami Bluedio. Odpisz, cytując
Recommended Posts