Sa1go Napisano 7 lutego 2019 Udostępnij Napisano 7 lutego 2019 Witam, Chciałbym kupić słuchawki bezprzewodowe do max 200zł, raczej BT. Byleby nie były dokanałowe. Myślałem o Sony MDR-ZX330BT, ale kompletnie się nie znam. Bardzo proszę o poradę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 7 lutego 2019 Udostępnij Napisano 7 lutego 2019 (edytowany) W tej cenie celowałbym raczej w Bluedio T5 . Lub T5s. Edytowano 7 lutego 2019 przez MobyDick Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sa1go Napisano 7 lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 7 lutego 2019 52 minuty temu, MobyDick napisał: W tej cenie celowałbym raczej w Bluedio T5 . Lub T5s. Dzięki za rekomendację. Na pewno kupię któryś z tych modeli. Możesz tylko powiedzieć jaka między nimi jest różnica? I takie, może głupie pytanie, ale właściwie kupuję pierwszy raz cokolwiek bezprzewodowego. Czy w zestawie jest dołączany nadajnik? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 7 lutego 2019 Udostępnij Napisano 7 lutego 2019 (edytowany) W przypadku słuchawek bluetooth prawie nigdy nadajnik nie jest na wyposażeniu. Do smartphona lub komputera wyposażonych w transmisję tego typu nie jest on potrzebny. W przypadku komputera bez bluetooth potrzebny jest tylko adapter pod USB za 20 zł ( lub więcej). Jeśli potrzebujesz podłączyć takie słuchawki do np. TV bez takiej komunikacji potrzebny może być droższy adapter audio. T5s ma nowszy chip odpowiedzialny za komunikację bezprzewodową. Z tego co wiem te ze starszym chipem z niektórymi telefonami grają ciszej. Edytowano 7 lutego 2019 przez MobyDick Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sa1go Napisano 7 lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 7 lutego 2019 56 minut temu, MobyDick napisał: W przypadku słuchawek bluetooth prawie nigdy nadajnik nie jest na wyposażeniu. Do smartphona lub komputera wyposażonych w transmisję tego typu nie jest on potrzebny. W przypadku komputera bez bluetooth potrzebny jest tylko adapter pod USB za 20 zł ( lub więcej). Jeśli potrzebujesz podłączyć takie słuchawki do np. TV bez takiej komunikacji potrzebny może być droższy adapter audio. T5s ma nowszy chip odpowiedzialny za komunikację bezprzewodową. Z tego co wiem tez ze starszym chipem z niektórymi telefonami gra ciszej. Dziękuję bardzo za pomoc. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 7 lutego 2019 Udostępnij Napisano 7 lutego 2019 Do czego mają być podłączane te słuchawki ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sa1go Napisano 8 lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 8 lutego 2019 (edytowany) 18 godzin temu, MobyDick napisał: Do czego mają być podłączane te słuchawki ? Do stacjonarnego PC, sporadycznie do telefonu. Ale głównie PC. Edytowano 8 lutego 2019 przez Sa1go Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 8 lutego 2019 Udostępnij Napisano 8 lutego 2019 To jeśli komputer nie posiada modułu bluetooth, dobrze go wyposażyć w takie coś na USB. Najlepiej obsługujący protokoły przynajmniej w wersji 4.0 . O modele obsługujące nowsze standardy raczej dość trudno. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sa1go Napisano 8 lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 8 lutego 2019 28 minut temu, MobyDick napisał: To jeśli komputer nie posiada modułu bluetooth, dobrze go wyposażyć w takie coś na USB. Najlepiej obsługujący protokoły przynajmniej w wersji 4.0 . O modele obsługujące nowsze standardy raczej dość trudno. Niestety nie mogę znaleźć modelu T5S, więc chyba nie mam wyboru i kupię T5, nie chce pchać się w jakieś zakupy z Chin. Dzięki za poradę z tym modułem. Chyba już wszystko wiem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 8 lutego 2019 Udostępnij Napisano 8 lutego 2019 Link z tymi T5s jest ze sklepu firmowego producenta i wysyłka z magazynów z Europy jest w tym przypadki tańsza niż z Chin. Masz wtedy pewność że jeśli wysyłka jest z terenu UE to nie będziesz ponosić opłat celnych. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sa1go Napisano 8 lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 8 lutego 2019 3 godziny temu, MobyDick napisał: Link z tymi T5s jest ze sklepu firmowego producenta i wysyłka z magazynów z Europy jest w tym przypadki tańsza niż z Chin. Masz wtedy pewność że jeśli wysyłka jest z terenu UE to nie będziesz ponosić opłat celnych. Dzięki za radę, nawet tego nie zauważyłem. Zaraz zamawiam. Właściwie, temat do zamknięcia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 8 lutego 2019 Udostępnij Napisano 8 lutego 2019 Możesz jeszcze podzielić się wrażeniami co do tych słuchawek. Np. przy Bluedio T6 łatwo może umknąć to że nie mają przycisków do regulacji głośności i kabel USB-C/jack 3.5 mm nie dają w zestawie i jeśli go potrzebujesz to musisz sobie dokupić i to koniecznie oryginalny, bo te przewidziane do smartphonów nie działają z słuchawkami Bluedio. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts