Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam,

Chciałbym kupić słuchawki bezprzewodowe do max 200zł, raczej BT. Byleby nie były dokanałowe. Myślałem o Sony MDR-ZX330BT, ale kompletnie się nie znam. Bardzo proszę o poradę.

Napisano
52 minuty temu, MobyDick napisał:

W tej cenie celowałbym raczej w Bluedio T5 .

Lub T5s.

Dzięki za rekomendację. Na pewno kupię któryś z tych modeli. Możesz tylko powiedzieć jaka między nimi jest różnica? I takie, może głupie pytanie, ale właściwie kupuję pierwszy raz cokolwiek bezprzewodowego. Czy w zestawie jest dołączany nadajnik?

Napisano (edytowany)

W przypadku słuchawek bluetooth prawie nigdy nadajnik nie jest na wyposażeniu. Do smartphona lub komputera wyposażonych w transmisję tego typu nie jest on potrzebny. W przypadku komputera bez bluetooth potrzebny jest tylko adapter pod USB za 20 zł ( lub więcej). Jeśli potrzebujesz podłączyć takie słuchawki do np. TV bez takiej komunikacji potrzebny może być droższy adapter audio. T5s ma nowszy chip odpowiedzialny za komunikację bezprzewodową. Z tego co wiem te ze starszym chipem z niektórymi telefonami grają ciszej.

Edytowano przez MobyDick
Napisano
56 minut temu, MobyDick napisał:

W przypadku słuchawek bluetooth prawie nigdy nadajnik nie jest na wyposażeniu. Do smartphona lub komputera wyposażonych w transmisję tego typu nie jest on potrzebny. W przypadku komputera bez bluetooth potrzebny jest tylko adapter pod USB za 20 zł ( lub więcej). Jeśli potrzebujesz podłączyć takie słuchawki do np. TV bez takiej komunikacji potrzebny może być droższy adapter audio. T5s ma nowszy chip odpowiedzialny za komunikację bezprzewodową. Z tego co wiem tez ze starszym chipem z niektórymi telefonami gra ciszej.

Dziękuję bardzo za pomoc.

Napisano (edytowany)
18 godzin temu, MobyDick napisał:

Do czego mają być podłączane te słuchawki ?

Do stacjonarnego PC, sporadycznie do telefonu. Ale głównie PC.

Edytowano przez Sa1go
Napisano

To jeśli komputer nie posiada modułu bluetooth, dobrze go wyposażyć w takie coś na USB. Najlepiej obsługujący protokoły przynajmniej w wersji 4.0 . O modele obsługujące nowsze standardy raczej dość trudno.

Napisano
28 minut temu, MobyDick napisał:

To jeśli komputer nie posiada modułu bluetooth, dobrze go wyposażyć w takie coś na USB. Najlepiej obsługujący protokoły przynajmniej w wersji 4.0 . O modele obsługujące nowsze standardy raczej dość trudno.

Niestety nie mogę znaleźć modelu T5S, więc chyba nie mam wyboru i kupię T5, nie chce pchać się w jakieś zakupy z Chin. Dzięki za poradę z tym modułem. Chyba już wszystko wiem.

Napisano

Link z tymi T5s jest ze sklepu firmowego producenta i wysyłka z magazynów z  Europy jest w tym przypadki tańsza niż z Chin. Masz wtedy pewność że jeśli wysyłka jest z terenu UE to nie będziesz ponosić opłat celnych.

Napisano
3 godziny temu, MobyDick napisał:

Link z tymi T5s jest ze sklepu firmowego producenta i wysyłka z magazynów z  Europy jest w tym przypadki tańsza niż z Chin. Masz wtedy pewność że jeśli wysyłka jest z terenu UE to nie będziesz ponosić opłat celnych.

Dzięki za radę, nawet tego nie zauważyłem. Zaraz zamawiam. :) Właściwie, temat do zamknięcia. :D

Napisano

Możesz jeszcze podzielić się wrażeniami co do tych słuchawek. Np. przy Bluedio T6 łatwo może umknąć to że nie mają przycisków do regulacji głośności i kabel USB-C/jack 3.5 mm nie dają w zestawie i jeśli go potrzebujesz to musisz sobie dokupić i to koniecznie oryginalny, bo te przewidziane do smartphonów nie działają z słuchawkami Bluedio.