rupert #1 Napisano 16 kwietnia 2007 Czy dobry jest Pioneer DV-696? Nie wiem czy go brać czy może dopłacić do yamahy 1700, to różnica 1000zł, mogę sobie pozwolić, ale czy to będzie słychać? Zależy mi głównie na muzyce SACD/DVD-A. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
emmet #2 Napisano 16 kwietnia 2007 Dobry a nawet bardzo dobry za te pieniądze. W tym przedziale cenowym nie ma sobie równych. Tak się składa ze testowałem 1700 i 696 i musze powiedziec ze funkcjonalnosc 696 przemawia na jego korzysc. Jezeli chodzi o brzmienie to 1700 gra bardziej neutralnie, jak dla mnie az za bardzo. W porownaniu do 696 wydawalo sie plaskie, no i 1700 gra zdecydowanie ciszej od 696. Jezeli chodzi o obraz to 1700 ma bardziej kontrastowy co powoduje ze momentami widac jego ziarnistosc. Pioneer ma obraz gładszy i przyjemniejszy w odbiorze(jak dla mnie). Wybór padł na Pioneera po obejrzeniu koncertu Rubika. Na 1700 obraz nie pokrywal sie z fonią wrażenie było takie jakby leciało z plybacku, inny egzemplarz 1700 to samo. Ten sam koncert na Pioneerze i Marantzie ok. Biorąc pod uwage róznice w cenie długo się nie zastanawiałem. Dodam że początkowo zdecydowany byłem na 1700 gdyż posiadam wzmacniacz Yamahy A2 i chciałem DVD tego samego producenta,jednak Pioneer przekonal mnie do siebie. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach