anotheros Napisano 5 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 5 kwietnia 2019 Witam, od paru lat użytkuję słuchawki Koss Porta Pro. Niestety słuchawki już swoje przeżyły i muszę kupić nowe. W Kossach ceniłem sobie to, że były lekkie, kompaktowe (mieściły się w kieszeń kurtki) i dopuszczały dźwięki z zewnątrz (podczas jazdy rowerem wolę jednak słyszeć co dzieje się dookoła). Jakość dźwięku dla mnie w zupełności wystarczająca. Wiem, że aktualnie Koss ma w swojej ofercie te same słuchawki w wersji Bluetooth. Czy są na rynku inne słuchawki tego typu, które możecie polecić? - bluetooth - jakość dźwięku porównywalna z Koss Porta Pro lub lepsza - lekkie - kompaktowe - NIE douszne - uniwersalne, do użytku zarówno na rowerze jak i w biurze - cena nie jest istotna, rozważę każdą opcję Pozdrawiam, Michał Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 5 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 5 kwietnia 2019 To może Koss UR40 lub Koss KSC75. W obu typach tych słuchawek jest nowszy i ulepszony przetwornik który był w Porta Pro. Do tego np. Astell&Kern AK-XB10 lub xDuoo XQ-23 , lub jeszcze inny adapter bluetooth. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anotheros Napisano 6 kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 6 kwietnia 2019 Dzięki za odpowiedź. UR40 faktycznie wydają dobra alternatywą. Szkoda, że nie ma wersji BT bo wolałbym pozbyć się kabli.. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 6 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 6 kwietnia 2019 A co nawaliło w Koss Porta Pro ? Bo może warto je naprawić. Często w nich uszkodzeniu z tego co wiem ulegają przewody, a te łatwo jest wymienić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anotheros Napisano 7 kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 7 kwietnia 2019 Pękły plastikowe prowadnice na pałąku. Nie da się ich dokupić a cena całego pałąka to połowa ceny nowych słuchawek. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts