nonameplum Napisano 4 października 2008 Udostępnij Napisano 4 października 2008 Witam.Szukam wzmacniacz raczej ciepłego pokroju.Całość ma grać z Audigy 1 (w przyszłości może jakiś DAC)+ Kolumny DIY na Monacor SPH-165KEP + Vifa XT19TD.Monacor ma 60W w RMS i poniżej tego pułapu na kanał przy 8ohm dla wzmacniacza nie chciałbym schodzić.Do tego mogę dodać, że jest głośnikiem precyzyjnym, szczegółowym, ze świetną średnicą z szybkim i konturowym basem.Może się wydawać zimny w odbiorze dlatego mile widziany jakiś ciepły wzmak lub neutralny.Vifa jest już bardziej znana, więc może za bardzo nie będę dookreślał. Jest wyważona, nie za ostra, nie za łagodna. Szczegółowa i stereofoniczna. Raczej szukam mocnego i jak już bardziej wychodzącego przed szeregi basu, a niżeli średnicy czy wysokich tonów.Zależy mi też na bezawaryjności i jakości.Ogólnie polecany jest NAD 3240PE (chętnie od kogoś odkupie), NAD 3300, NAD 304, NAD 306, Harman/Kardon PM665/PM655, Luxman L430. Głównie interesuje mnie kupno na allegro, czy też prywatnie. Tylko problem jest z dostaniem tych wzmacniaczy (mówię o aktualnym stanie allegro)- nad 304 jest, ale myślę, że nie wart tych pieniędzy, nad 306 wygląda na grzebany. Poza tym chciałbym żeby ktoś, jeśli ktoś ma porównanie z któryś z wymienionych wyżej wzmacniaczy, aby opisał wrażenia. Problem w tym, że nie mam możliwości prowadzenia odsłuchów, kupno w ciemno. Powiem tylko tyle, że w tej chwili mam Denona PMA-320 (sprzedam) i on zupełnie nie pasuje do tych kolumn. Kolumny grają żywo, szczegółowo a wzmacniacz jeszcze to pogłębia, przez co traci się melodyjność, namacalność dźwięków. Już lepiej radzi sobie z tym wzmacniacz wbudowany w leciwą wieżę Philipsa, przez co kolumny żywiej grają, lepiej jest też z basem. U Denona jest krótki i słaby. Wolałbym żeby już się rozciągał,ale dawał dość obficie o sobie znać.Dlatego głównie rozglądam się za NAD'em, Harmanem czy też Luxmanem, bo one słyną z ciepłego brzemienia (przynajmniej starsze wersje). A może coś innego ? Jestem otwarty na propozycje.Trochę się rozpisałem, ale mam nadzieję pomożecie.Chętnie odkupie NAD'a 3240PE lub 3300.Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
power Napisano 10 października 2008 Udostępnij Napisano 10 października 2008 Proponuje NAD, ale nowszy, jakieś 302, 304, można trafić na alledrogo w założonych 500cł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paweł Napisano 25 października 2008 Udostępnij Napisano 25 października 2008 Witam. mam do sprzedania wzmacniacz Luxman L-430 w cenie 550 zł z przesyłką. Przywieziony z Irlandii, sprawny w 1000%. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nonameplum Napisano 26 października 2008 Autor Udostępnij Napisano 26 października 2008 Niestety już kupiłem tydzień temu NAD'a 304 w bardzo okazyjnej cenie. Póki co jestem zadowolony. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts