Igor0382 Napisano 5 maja 2019 Udostępnij Napisano 5 maja 2019 Cześć, (odrazu mówię, że nie znam się na tym), rok temu kupiłem sobie słuchawki HyperX Cloud II, próbowałem podłączyć do telefonu ale nie działały. Nie przejmowałem się wtedy tym, ponieważ miałem inne słuchawki douszne, na których słuchałem muzyki. Ostatnio popsuły mi się one, spojrzałem na te HyperX i zastanawiam się, jaką "przejściówke" (czy coś innego) mam kupić, żeby owe słuchawki działały mi z telefonem Huawei P10 Lite. Proszę o szybką odpowiedź, tak jak mówię nie znam się na tym. Pozdrawiam, Igor Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 7 maja 2019 Udostępnij Napisano 7 maja 2019 To dziwne, bo te słuchawki maja 4-ro polowy wtyk jack którym powinieneś bez problemu podłączyć je do gniazda słuchawkowego w telefonie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Igor0382 Napisano 7 maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 7 maja 2019 Owszem powinny. Sprawdzałem na innym telefonie bodajże Samsung i działały bez problemu, natomiast przy huawei p10 lite nie chcą działać. Czy jest jakaś możliwość żeby dało je się podpiąć pod ten telefon różnymi "wtyczkami"? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 7 maja 2019 Udostępnij Napisano 7 maja 2019 Mogą być 2 powody dla których nie działają. Obudowa wtyku może uniemożliwiać prawidłowe jego umieszczenie w gnieździe telefonu i wtedy trzeba usunąć nadmiar tworzywa, uniemożliwiający prawidłowy kontakt. Można też kupić przedłużacz i przez niego podłączyć. Drugi powód to taki że impedancja słuchawek może być zbyt wysoka niż przewidywana przez producenta i nie uruchamia się układ dźwiękowy. To raczej mało prawdopodobne. Pozostaje wtedy kupić jakiś DAC/Amp do podłączenia słuchawek lub podłączyć przejściówką kartę dźwiękową tych słuchawek ( o ile jest ona zgodna z standardem typowych układów dźwiękowych pod USB ) .. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Igor0382 Napisano 7 maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 7 maja 2019 Wspomniałeś coś o przedłużaczu. Czy mógłbyś podlinkować mi jakiś który by był dobry w tej sytuacji ? I jak sprawdzić czy jest uruchamiany układ dźwiękowy ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 7 maja 2019 Udostępnij Napisano 7 maja 2019 Jeśli przedłużacz ma obsługiwać słuchawki , to musi mieć złacza 4-pin, jeslli słuchawki mają służyć wyłącznie do słuchania muzyki wystarczy 3-pin. np. taki :https://allegro.pl/oferta/przedluzacz-kabla-audio-mini-jack-kabel-4-pin-2m-d-7973753165 Nie znam sprzedawcy i nigdy nie miałem w rękach tego przedłużacza. Po prostu wpisałem w wyszukiwarkę. Przedłużacze 3-pin są bardziej popularne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Igor0382 Napisano 7 maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 7 maja 2019 (edytowany) a czyli jesli do ogladania filmow i sluchania muzyki to 4pin, a jak tylko do sluchania muzyki to 3 pin? ps: ten kabel jest troche dlugi, czy mozesz podeslac jakis ktory by dzialal tezy tlko krotszy kabel? najlepiej jakby byl kilka cm wazne zeby dzialal. Edytowano 7 maja 2019 przez Igor0382 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 7 maja 2019 Udostępnij Napisano 7 maja 2019 NIe, czwarty pin jest do mikrofonu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Igor0382 Napisano 7 maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 7 maja 2019 4 minuty temu, MobyDick napisał: ikrofonu. ten kabel jest troche dlugi, czy mozesz podeslac jakis ktory by dzialal tezy tlko krotszy kabel? najlepiej jakby byl kilka cm wazne zeby dzialal. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 7 maja 2019 Udostępnij Napisano 7 maja 2019 Najlepiej by było iść do sklepu żeby sprawdzić czy to zadziała. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Igor0382 Napisano 7 maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 7 maja 2019 Niestety nie mam takiej mozliwosci tylko przez zamowienie kurierem : ( Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SilveR Napisano 22 listopada 2019 Udostępnij Napisano 22 listopada 2019 A podepnij mikrofon do słuchawek ten sam problem miałem i mam ten sam telefon bez mikrofonu nie czyta a z mikrofonem czyta normalnie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Madga Napisano 13 września 2020 Udostępnij Napisano 13 września 2020 Dnia 22.11.2019 o 11:59, SilveR napisał: A podepnij mikrofon do słuchawek ten sam problem miałem i mam ten sam telefon bez mikrofonu nie czyta a z mikrofonem czyta normalnie Dzięki za podpowiedź, miałam ten sam problem co autor i faktycznie po podłączeniu mikrofonu sluchawki normalnie działają na telefonie..😌 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts