Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam,

Posiadam plazmę Smsunga PS 42 Q92HX i chcę do tego dokupić kino domowe lub ampli +kolumny.
Rozważam takie dwie kombinacje:
1. Onkyo HT-C5115 lub HT-S990THX
2. Onkyo TX-SR576 + Infinity BETA HCS + DV-SP406
Nie jestem audiofilem:) tylko statystycznym konsumentem muzy, filmu i tv bez wyrażnych preferencji:)
Pokój 3,2 x 5,2 ok 16,5 m2
Chciałbym żeby to wszystko w miarę dobrze współgrało technicznie i jakościowo [połączenia, dźwięk i obraz].

Proszę o konstruktywne uwagi za które z góry dziekuję.
Napisano
Witam dałeś stosunkowo b.mało informacji
np info o TV niepotrzebne icon_smile.gif
co do reszty jakie szukasz kina z jedno pudełka czy wolisz ampli + głośniki
Kwestia stylu grania możliwości optymalnego ustawiania sprzętu, forsy, stylu jaki lubisz przy graniu chyba , że nie masz jeszce wyrobionego...zobacz jak przewijają się wątki i daj max ilość info
Napisano
Info o tv dałem w kontekście: proponowane opcje sprzetowe - ich możliwości, do możliwości tv [ czy to się np nie będzie gryzło? dźwięk albo obraz] Czytam na forach, że w danym modelu coś tam chodzi w jednym połaczeniu a w innym nie.
Jak pisałem nie jestem audiofilem [nie bardzo też znam się na niuansach sprzętowych] , podałem te modele bo użytkowo wydały mi się podobne icon_smile.gif, parametrycznie do przyjęcia, poziom ceny do zaakceptowania.
Podany typ głośników jest najbardziej możliwy do rozmieszczenia z uwagi na wielkośc pokoju i możliwości ich rozmieszczenia [fronty podłogowe nie wchodzą w rachubę] myślałem o instalacji głosników na uchwytach. 4 rogi pokoju mam niezabudowane od 1 m w górę.