brachu #1 Napisano 16 października 2008 WitamPotrzebuję dobrego sprzętu audio do salonu 60m2:) W pomieszczeniu jest mało mebli głównym celem tego pomieszczenia ma być właśnie słuchanie muzyki.Chciałbym coś mocnego, ze jak puszczę muzykę to tak jakbym był na koncercie,zależy mi na bdb mocy i jakości.Jestem początkujący i nie wiem co wybrać liczę na Waszą pomoc.Budżet jaki mam to ok. 10tys. zł mam też możliwość sprowadzenia sprzętu z USA (mam tam dalszą rodzinę) tylko nie wiem co było by najlepsze, bo dużo tego jest:) Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
borowieck #2 Napisano 17 października 2008 60 m2, to sporo przy Twoich wymaganiach. Pewne jest, że kolumny muszą mieć duży głośnik basowy (min. 30 cm, albo kilka mniejszych) i sporą efektywność. W przeciwnym wypadku będzie Ci potrzebny naprawdę spory wzmacniacz. I mimo, że masz do wydania 10 000 zł, to na taki sprzet może być za mało.Musiałbyś sie zdecydować na sprzęt używany. Ale czy taki chcesz?Myślałeś moze o kupnie kolumn wykonywanych na zamówienie? Na forum Audiostereo jest kilku ludzi, którzy takie rzeczy robią. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach