jopek18 Napisano 16 października 2008 Napisano 16 października 2008 WitamPosiadam zestaw :-wzmacniacz WS 301 S produkcji Z.R. DIORA.Wzmacniacz o mocy wyjściowej 2x20 W -kolumny Tannoy M1# Moc szczytowa 100W# Maksymalna efektywność 107dB (100W/1m)# Pasmo przenoszenia 55Hz - 20kHz# Nominalna impedancja 8Ω# Skuteczność 87dB (2.8V/1m)# Podział zwrotnicy 2,5kHzProblem polega na tym, że zestaw nie działa;/ Kiedy chciałem podgłośnić zestaw zamilkł (chodził pare godzin dość głośno ponieważ dzień wcześniej była impreza). Teraz nie wiem co nawaliło:kolumny się spaliły(chyba nie bo moc mojej unitry nie powala), czy coś ze wzmacniaczem. Proszę o pomoc!!! Odpisz, cytując
Bert Napisano 16 października 2008 Napisano 16 października 2008 Jedno i drugie prawdopodobne!Wzmacniacz o słabej mocy po odkręceniu "gały" wzmocnienia "puścił" zniekształcenia, które popaliły głośniki.Najlepiej podłącz do wzmacniacza jakiekolwiek głośniki - przekonasz się samodzielnie. Będzie dźwięk - wzmacniacz OK, dźwięku nie będzie - wzmacniacz do bani... Odpisz, cytując
Recommended Posts