orbb08 Napisano 15 lipca 2019 Udostępnij Napisano 15 lipca 2019 Witam, Zakupiłem mikrofon Focursite Scarlett solo studio 2 gen, problem polega na tym ze podczas nagrywania nagrywa sie dzwiek w lewej stronie. Po podpieciu innego mikrofonu pojemnosciowego bezposrednio do laptopa problemu nie ma. W załączniku przesyłam screeny na których widać, że dźwięk jest nagrywany tylko w jednym kanale. Bardzo proszę o pomoc. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Chojnacki Napisano 15 lipca 2019 Udostępnij Napisano 15 lipca 2019 musisz najpierw ogarnąć co Ty właściwie robisz i co chcesz osiągnąć... napisałeś że kupiłeś mikrofon, a podałeś nazwę interfejsu audio. Jak masz jeden mikrofon to chyba normalne że jest jeden kanał, żeby były dwa kanały to musiały by być dwa mikrofony... jak podpinasz pod interfejs to on to widzi normalnie jako sygnał mono bo używa swojego przedwzmacniacza. Mikrofon pewnie masz podłączany wtykiem xlr i on daje sygnał symetryczny, dlatego jak podepniesz pod "gniazdo słuchawkowe" to masz dwa sygnały. Ogólnie to... przeczytaj co Ty w ogóle robisz, co to jest sygnał mono, stereo, phantom power, przedwzmacniacz itd. Wszystkiego się dowiesz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orbb08 Napisano 15 lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 15 lipca 2019 Kupiłem dokładnie to: https://allegro.pl/oferta/focusrite-scarlett-solo-studio-pack-zestaw-nagran-7619258792 Inaczej nie da się tego podpiąć, nie ma też mozliwosci wpiecia drugiego mikrofonu.. Prosze o odpowiedz jak mam to zrobic? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orbb08 Napisano 15 lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 15 lipca 2019 3 godziny temu, Bartek z Mega-Acoustic napisał: musisz najpierw ogarnąć co Ty właściwie robisz i co chcesz osiągnąć... napisałeś że kupiłeś mikrofon, a podałeś nazwę interfejsu audio. Jak masz jeden mikrofon to chyba normalne że jest jeden kanał, żeby były dwa kanały to musiały by być dwa mikrofony... jak podpinasz pod interfejs to on to widzi normalnie jako sygnał mono bo używa swojego przedwzmacniacza. Mikrofon pewnie masz podłączany wtykiem xlr i on daje sygnał symetryczny, dlatego jak podepniesz pod "gniazdo słuchawkowe" to masz dwa sygnały. Ogólnie to... przeczytaj co Ty w ogóle robisz, co to jest sygnał mono, stereo, phantom power, przedwzmacniacz itd. Wszystkiego się dowiesz Powiem Ci tak jak sie nie znasz to nie komentuj. Wszytko dzialana dedykowanym od nich programie. Chcialem zeby to dzialalo na adobe, a ty mi piszesz glupoty ze tam trzeba dwa mikrofony wlaczyc a wejscie jest na jeden. Forum ma sluzyc pomocy a nie liczyc ze sie kogos zgnoi. A w nazwie podalem ci caly zestaw czyli mikrofo, interfejs, sluchawki, oprogramowanie. Dostales cala nazwe i screny, kazdy sie domysla o co chodzi tylko ty probujesz zablysnac, a jestes bystry jak woda w klozecie. Zamiast mnie odsylac o czytaniu co to mono czy stereo sam najpierw zapoznaj sie z tematem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 lipca 2019 Udostępnij Napisano 16 lipca 2019 Ty za to jesteś niewątpliwie bystry, więc napisz do typa który ci ten szajs sprzedał Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts