Demiourgos Napisano 31 października 2008 Udostępnij Napisano 31 października 2008 Witam wszystkich Kupilem wczoraj zestaw Pianocraft 410 (bez glosnikow) i B&W 685. Wszytsko pięknie podłączyłem ale coś mi nie gra......a raczej gra ale nie specjalnie. Kolumny maja jakiś dziwny, plytki dźwiek, pokój nie wypełnia sie ładnie brzmieniem. (stara , 8letnia mikro wieża JVC sobie radziła)Czy sprzęt potrzebuje trochę czasu ,żeby ładnie zagrać? Czy martwić się? Źle podłączyłem kable czy co? Kable mam takie Real Cable I podłączyłem je tą srebrną wiązką do czarnych zacisków a 'miedzianą' do czerwonych. Czy to robi jakąs roznice jakim kolorem gdzie? Dlaczego moje kopółki(?) głośnika niskotonowego stoją w miejscu gdzie kevlarowa membrama konkretnie pracuje? (stare glosniki jvc całe pracowały)I prosze mi jeszcze wytłumaczyć co by mi dała ewentualna wymiana w przyszłości na interkonekt? (facet w sklepie cos o tym wspominał)Dzięki za wyrozumiałośc to moj pierwszy taki sprzet i nie chce czegoś zwalić przez własną niewiedzę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 31 października 2008 Udostępnij Napisano 31 października 2008 Masz chłopie problem ,kable podłączone prawidłowo.Jedź do sklepu i sprawdź inny zestaw Piano Krafta.Swój zestaw z innymi kolumnami i tak dalej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts