Demiourgos Napisano 31 października 2008 Napisano 31 października 2008 Witam wszystkich Kupilem wczoraj zestaw Pianocraft 410 (bez glosnikow) i B&W 685. Wszytsko pięknie podłączyłem ale coś mi nie gra......a raczej gra ale nie specjalnie. Kolumny maja jakiś dziwny, plytki dźwiek, pokój nie wypełnia sie ładnie brzmieniem. (stara , 8letnia mikro wieża JVC sobie radziła)Czy sprzęt potrzebuje trochę czasu ,żeby ładnie zagrać? Czy martwić się? Źle podłączyłem kable czy co? Kable mam takie Real Cable I podłączyłem je tą srebrną wiązką do czarnych zacisków a 'miedzianą' do czerwonych. Czy to robi jakąs roznice jakim kolorem gdzie? Dlaczego moje kopółki(?) głośnika niskotonowego stoją w miejscu gdzie kevlarowa membrama konkretnie pracuje? (stare glosniki jvc całe pracowały)I prosze mi jeszcze wytłumaczyć co by mi dała ewentualna wymiana w przyszłości na interkonekt? (facet w sklepie cos o tym wspominał)Dzięki za wyrozumiałośc to moj pierwszy taki sprzet i nie chce czegoś zwalić przez własną niewiedzę. Odpisz, cytując
audionet Napisano 31 października 2008 Napisano 31 października 2008 Masz chłopie problem ,kable podłączone prawidłowo.Jedź do sklepu i sprawdź inny zestaw Piano Krafta.Swój zestaw z innymi kolumnami i tak dalej. Odpisz, cytując
Recommended Posts