Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam !

Chciałbym kupić wygodne słuchawki nauszne. Słucham jazzu, rocka, hip hopu oraz muzyki elektronicznej.Korzystałbym z nich podłączonych do laptopa lub telefonu. Nie mam na razie w planach dokupowania wzmacniaczy. Na oku mam AKG K271 MKII oraz SOMiC V2. Na koniec dodam ,że słucham muzyki tak z 4h dziennie jak się uczę  dlatego wygoda też dla mnie jest ważna. 

Napisano

Do AKG K271 MKII potrzebny będzie wzmacniacz słuchawkowy. SOMiC V2 mają opinię dobrych słuchawek otwartych w tym budżecie. Jednak mimo ich dużej wagi nie są zbyt trwałe. Generalnie jeśli chcesz długo słuchać muzyki w słuchawkach i izolacja nie jest priorytetem, warto rozglądać się właśnie za konstrukcjami otwartymi. Moim zdaniem warto zwrócić uwagę na Koss UR40. Zaprojektowano je jako lekkie słuchawki wokółuszne do sprzętu przenośnego i przez to są dość mocno składane. Mogą nie sprawiać wrażenia przez to zbyt solidnych, jednak nie rozpadają się. Są wyposażone w dość marnej jakości kabel i pady nie nalezą do zbyt wyrafinowanych. Można je tanio i łatwo poprawić. 

Można wymienić kabel np. na taki:

https://pl.aliexpress.com/item/32815721672.html

Ma około 2 razy niższą rezystancję i jest znacznie lepiej wykonany.

Do tego pady np. takie:

https://pl.aliexpress.com/item/33012505690.html

Mimo że tanie są bardzo wygodne i nic nie można zarzucić jakości materiałów.

Oczywiście te słuchawki wprost z pudełka ( po wygrzaniu ) bez zmian grają naprawdę dobrze. Trudno o wygodniejsze i lepiej grające słuchawki otwarte w tej cenie.