Gemoz Napisano 4 listopada 2008 Napisano 4 listopada 2008 Od niedawna posiadam zestaw kina domowego Denon 1509 i kolumny Eltax Uniwerse. Niestety bez subwoofera, lecz powoli zaczynam si臋 rozgl膮da膰. Jestem pocz膮tkuj膮cym fanem sprz臋tu audio i nie posiadam tak dobrego rozeznania. Zdaj臋 sobi臋 spraw臋 z tego, 偶e kolumy nie s膮 najwy偶szej klasy lecz wed艂ug mnie posiadaj膮 bardzo czyt膮 barw臋 i dobr膮 dynamik臋. Jeszcze mi wystaraczaj膮. Wracaj膮c do tematu chcia艂bym kupi膰 subwoofer oczywi艣cie aktywny mniej wi臋cej w cenie do 700z艂. czy jest to mo偶liwe i czy mogliby艣cie mi co艣 poleci膰. Doradzi i ewentualnie odradzi膰 chwilowo zakup subwoofera w tej cenie i pocze膰 na wi臋kszy przyp艂yw got贸wki. Zapomnia艂em doda膰, 偶e z kina korzystam g艂贸wnie go s艂uchania muzyki Odpisz, cytuj膮c
hanys08 Napisano 4 listopada 2008 Napisano 4 listopada 2008 (edytowany) >witammam zamiar kupic w艂asnie Denona 1509 z dvd 1740.widze 偶e go posiadasz,czy m贸g艂by艣 mi napisa膰 czy warto go kupi膰(jakie ma wady i zalety)te偶 jestem pocz膮tkuj膮cym fanem sprz臋tu audio i nie posiadam dobrego rozeznania(jest tyle tego sprzetu w sklepach)juz sam niewiem co wybra膰.pozdrawiam Edytowano 4 listopada 2008 przez RoRo Odpowiadaj膮c na post bezpo艣rednio po nim nie ma potrzeby go cytowa膰... Odpisz, cytuj膮c
Gemoz Napisano 4 listopada 2008 Autor Napisano 4 listopada 2008 owszem posiadam ten model Denona i jestem bardzo zadowolony. Posiada bardzo du偶o ciekawych funkcji kt贸rych si臋 nie spodziewa艂em gdy go kupowa艂em np zmiana dynamiki oraz dok艂adnych ustawi艅 oddzilnie dla ka偶dego g艂o艣nika. pozwala to na idealnie dopasowanie d藕wi臋k贸w. ju偶 nie b臋de si臋 wg艂臋bia艂 w takie szcze贸艂y jak ustawienia odleg艂o艣ci g艂o艣nik贸w, i wiele innych bardzo istotnychfunkcji. szczerze polecam Denona ma solidne wykonanie ka偶dy szczeg贸艂 jest dopasowany. Por贸wnywa艂em go bezpo艣rednio z Yamaha(nie pami臋tam dok艂adnie modelu ale z tej samej p贸艂ki cenowej z kolumnami yamahy ca艂kiem inna bajka. Denon ma o wiele lepsz膮 dynamike wiadomo 偶e bardzo du偶o zale偶y od g艂o艣nik贸w leszcz mimo to nie by艂o por贸nania.Fajnym dodatkiem chocia偶 wydaje mi si臋 du偶贸 zestaw贸w to ma jest samodzielny mikrofon dzi臋ki kt贸remu mierzymy akustyke pomieszczenia i sprz臋t sam dobiera ustawienia na podstawie pomiar贸w. og贸lnie jak za t膮 kwot臋 my艣l臋 偶e jest to dobry wyb贸r i nie b臋dziesz 偶a艂owa艂.mo偶e lekkim minusem jest rzeczywi艣cie dvd 1740. zdarzy艂o mi si臋 偶e nie czyta艂o mo偶e paru p艂yt ale wcale si臋 nie dziwi臋. To nie jest sprz臋t do ods艂uchu najta艅szych p艂yt. mo偶na mu to wynaczyc. og贸lnie polecam Odpisz, cytuj膮c
Gemoz Napisano 5 listopada 2008 Autor Napisano 5 listopada 2008 Ale wr贸膰my do subwoofera czy kt贸艣 mo偶e mi troche doradzi膰 Odpisz, cytuj膮c
misiek71 Napisano 5 listopada 2008 Napisano 5 listopada 2008 Cytat Ale wr贸膰my do subwoofera czy kt贸艣 mo偶e mi troche doradzi膰 Klipsch sub10 Odpisz, cytuj膮c
Gemoz Napisano 6 listopada 2008 Autor Napisano 6 listopada 2008 Dosy膰 fajny ale z tego sub raczej nie kupi臋 za 800-900z艂zastanawiam si臋 czy warto inwenstowa膰 w u偶ywane sub. chyba 艂atwo trafi膰 na troch臋 zniszczone (wyeksploatowane) co o tym my艣licie Odpisz, cytuj膮c
BAGIENNIK Napisano 16 listopada 2008 Napisano 16 listopada 2008 My艣le 偶e Eltaxy maj膮 naprawde du偶o basu, do nich pasuje moim zdaniem.np Magnat sub 300A, Niedrogi, mocny, kolorystycznie pasuje do kompletu o ile to ma jakie艣 znaczenie No i brzmieniowo chyba tez pasuje. Alternatywnie we藕 pod uwage tez Wharfedale Wh 210 lub jaki艣 wyzszy model Magnata :> A najlepiej idz gdzie艣 gdzie mo偶na je por贸wnac i sam oce艅 :> Odpisz, cytuj膮c
Brietal Napisano 24 listopada 2008 Napisano 24 listopada 2008 Nie mam do艣wiadczenia z tanimi subami, lecz we藕 pod uwag臋, 偶e d藕wi臋k w denonie jest lekko ocieplony z wyeksponowanym do艂em i jego s艂ab膮 kontrol膮. Pod艂膮czenie suba, odci膮偶y troch臋 g艂o艣niki g艂贸wne lecz odb臋dzie si臋 to kosztem sp贸jno艣ci d藕wi臋ku, dodatkowo upo艣ledzaj膮c jego punktualno艣膰.Pomi艅 Paradigma, do艂贸偶 troch臋 z okazji Miko艂aja i 艢wi膮t i kup JMLaba lub Rela, kt贸ry jest jednocze艣nie ma艂y (long throw). Mo偶liwy rynek wt贸rny po wcze艣niejszym ods艂uchu. Odpisz, cytuj膮c
Recommended Posts