Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Dobry wieczór. 

Tak-jestem nowy na tym forum. Tak-potrzebuje pomocy ( jak większość ). Tak -wiem że pewnie gdzieś ten temat jest na forum. Niestety lecz mam pytanie spersonalizowane . Dlatego chciałbym rozpocząć nowy temat.  

Moja wiedza i doświadczenie  ( w zasadzie jej brak ) , nie pozwala mi do końca  w pełni zrozumieć wielu zagadnień. 

Prosił bym o w miarę prostą i  zrozumiałą dla mnie odpowiedż. 

Jestem posiadaczem , wydaje mi się , prostego zestawu Pionieer.

PD-104 CD

A-305 R  Amplifier

F -656 Tuner

A-305 R to wzmacniacz z którego jestem bardzo zadowolony. Zestaw ten używam w garażu , gdzie często przebywam . Jest to prosty blaszak 3 metry na 5. Postaram się wysłać parę foto jak to wygląda .Zdjęcia są z przed około miesiąca więc stoją już inne 2 głośniki. 

Niestety nie jestem audiofilem czy też koneserem muzyki z tego też powodu moje podstawowe odczucia muzyczne to: głośno i dużo basów. 

W tej chwili posiadam głośniki 2 X 60 WAT 6 OM i 2 X 140 WAT 6 OM. Niestety niskie tony poszły w las. Uszkodziłem je zbyt głośnym słuchaniem muzyki .

Proszę więc o poradę jaki zestaw głośników powinienem zakupić abym mógł w pełni wykorzystać potencjometr głośności w zmacniaczu.  

Moc ? 

Om ?

Efektywność ?

Przepraszam jeżeli sprawiłem kłopot . Pytaniem tym chcę raz na zawsze zamknąć ten temat, aby uniknąć kolejnych zniszczeń zestawów głośników.  Proszę o parametry czterech głośników bo tyle zamierzam mieć . 

Z poważaniem Roman Czuchta

Ps. Jestem po zakupie Głośników Pioneera CS-701 ( 190 WAT na 8 omach )

Również prześlę foto. Będzie to tylko zdjęcie poglądowe. 

Dziękuję za Wasz czas i poświęcenie.

IMG_20190529_123321.jpg

IMG_20190529_123344.jpg

IMG_20190529_132631.jpg

IMG_20190529_184222.jpg

IMG_20190529_184231.jpg

IMG_20190529_184236.jpg

Screenshot_20191015-002559.jpg